Tre gode råd til at optimere køreturen med børnene

Du har helt sikkert prøvet det. Dig og din familie har stået overfor en lang køretur syd eller nordpå, fordi I skal på ferie. Egentligt havde det været nemmere at flyve, men du har netop fået en firmabil gennem erhvervsleasing hos din arbejdsgiver, og transporten er dermed ”gratis”, hvis I vælger at tage køreturen i stedet for at flyve. Mange forbinder sådan en lang køretur som noget negativt. Det gør de måske fordi, de har haft en dårlig oplevelse med det før, eller blot fordi de som regel ender med at sidde og kigge ud ad vinduet på sådan en køretur.

 

Tre ting du kunne lave på en lang køretur

  1. Tag et spil kort med dine søskende
    Den første ting du kunne lave, er at tage et spil kort med dine søskende. Det er nemt, praktisk og vigtigt af alt er du ikke ligeså udsat for køresyge, som du er hvis du læser eller ser en film.
  2. Hør musik eller podcast
    En anden ting du kunne lave, er at høre musik eller podcast. Især podcastuniverset er blevet utrolig populært i den seneste tid, og det er der en særlig grund til. Der findes podcast om stort set alt og du kan hente dem ned på din telefon, så du kan lytte til dem, selvom i måske kører et sted, hvor der ikke er dækning.
  3. Leg en leg, hvor kreativiteten er på spil

Den sidste ting som i kunne lave var at lege en leg, hvor jeres kreativitet er omdrejningspunktet. Det kunne eksempelvis være en leg, hvor der er en, som siger et ord, og den næste så skal sige det ord, han eller hun kommer til at tænke på. Og sådan fortsætter legen. Fordelen ved denne leg er, at I kan lege den uden dækning i området, og i også kan involvere chaufføren.

 


Udgivet

i

af

Tags: