Sådan kan du lære dit barn om følelser gennem en personlig børnebog

Børn har mange følelser, og de kan have svært ved at kommunikere dem, fordi de ikke har de samme begreber at operere med, som voksne har. Når man som forælder, derfor skal lære sit barn at forstå sine følelser, kan det være en svær opgave. Hvordan skal man lige gribe det an? Det kan man f.eks. gøre med en personlig børnebog. Læs med her, og bliv lidt klogere på det.

 

Personliggør din børnebog

Du kan købe nok så mange børnebøger, der skal lære barnet det ene og det andet, men det er noget helt nyt, at man nu også kan personliggøre sin børnebog. Når man personliggør sin børnebog, så har man muligheden for at bruge barnets navn i historien, så de synes, at historien er interessant – nu handler det jo om dem! Hvis du har svært ved at få dit barn til at lytte efter, når du fortæller historier, så kan en personlig bog være det helt rigtige valg for dig og dit barn.

 

Børn lærer at forstå deres følelser gennem fortællinger

Børn lærer af virkeligheden, men de lærer i den grad også meget af de film og de bøger, de bliver præsenteret for. Du skal derfor vælge med omhu, når du skal præsentere dem for noget, du gerne vil have, de lærer noget af. En personlig børnebog kan derfor være det helt rigtige valg: Her kan barnet lære at forstå, hvorfor det føler, som det gør i visse situationer. Det kan også lære at forstå, at nogle følelser er helt okay – som de måske troede, var forkerte.

 

En hjælp til dig som forælder

En personlig børnebog er også en fantastisk hjælp til dig som forælder. Man vil gerne lære sit barn om livet, om følelser, om forskel på rigtigt og forkert osv. Du kan få hjælp til at formidle alt dette gennem en personlig børnebog.


Udgivet

i

af

Tags: