Hvad er vigtigt, at vide om spædbørn og deres søvn?

Når ens baby er nyfødt, vil man opleve at den sover rigtigt meget. Men jo flere måneder babyen bliver, jo mere kontrast kommer der også mellem de vågne og de søvnige timer. Disse timer kan fordele sig på mærkelige måder i løbet af dagen og derfor vil mange opleve, at deres spædbarn ikke sover hele natten. Men med tiden burde babyen gerne begynde at sove hele natten, ligesom forældrene.

De allerførste uger af babyens liv, sover den i gennemsnit mellem 16 og 20 timer om dagen. Disse timer kan være spredt ud på hele døgnet og der vil ikke umiddelbart være en tydelig søvnrytme i denne periode. Dette opstår først senere og derfor er det vigtigt, at lære babyen i en tidlig alder, at de søvnige timer skal foregå på bestemte tidspunkter. Et sådant mønster vil være med til at hjælpe på, at baby også er træt om aftenen.

Her kan du finde alt hvad der er værd at vide om babys søvn.

 

Sådan får du din baby, til at sove hele natten lang

Når man som forældre gerne vil have sin lille til at sove rigtig godt hele natten, så skal man ikke gå ud og købe hvilken som helst vugge eller madras. Det er vigtigt, at overveje hvilke materialer produkterne er lavet af, og hvordan de hjælper på babys søvn.

To helt fantastiske produkter, som hjælper på babys og småbørnenes søvn, er en slyngevugge og en kapok madras.

Slyngevuggen er udviklet således, at den imiterer følelsen af at være inde i mors mave, hvilket giver en følelse af tryghed og dermed falder baby hurtigere i søvn. Hertil kan man købe en vuggemotor, så man selv slipper for at vugge babyen manuelt.

Kapok madrassen er lavet af verdens letteste naturfiber, som er temperaturregulerende, dette kan være med til at gøre at babyen får en forbedret søvn herpå.


Udgivet

i

af

Tags: