Boligen for børn

Mange mennesker køber deres bolig, før de får børn. Det kan gøre, at der er en masse ting, der skal på plads, når det første barn melder sin ankomst. Læs mere her og få gode fif til, hvordan du håndterer et sådant scenarie.

 

Tag det helt roligt

Det kan godt føles som en stor omvæltning, at huset pludselig skal forandres – men intet er så dårligt at det ikke er godt for noget, og forandringerne kommer du helt sikkert til at være glad for. Hvis der skal bygges en ekstra tilbygning, er du sikker godt klar over, hvor stor en stemme du har – få det bygget helt på din egen måde.

 

Gode ideer til et børnevenligt hjem

Når der er børn på vej, følger huset som ofte med – og mange har både legerum og legehus, der giver børnene de bedste forudsætninger for et både aktivt og indholdsrigt liv. Nogle idéer til, hvordan du gør dit hjem mere børnevenligt kan du finde på nedenstående liste:

 

  • Detaljer. Et børnehjem er fyldt med detaljer! Tegninger, stiftblyanter og sjove billeder er ofte noget, der præger et hjem for børn. Tænk derfor over de små, men betydningsfulde, detaljer.
  • Ekstra rum. Mange forældre får tilbygget ekstra rum i bygningen for at have god plads til børnene – det kan eksempelvis være et puderum eller legerum. Pointen er, at børnene har et rum, hvori de bliver stimuleret.
  • Indretning. Indretningen er alfa omega, når man forbereder huset på børn. Tjek eksempelvis møbelkompagniet for masser af inspiration.

 

Derfor er stimulation vigtigt for børn

Barnets hjerne er i gang meget af tiden – så det er om at udnytte det. Forskning peger derfor på, at øget stimulering af barnet fører til generel bedre viden og sundhed, fordi det holdes aktivt. Derudover sørger det også for en god nats søvn efter en hel dag med masser af aktiviteter og sjove lege.

 

 


Udgivet

i

af

Tags: