3 tips: Kom lettere tilbage til hverdagen efter ferien

Nu hvor sommerferien er ovre for de fleste, da børnene er startet i skole igen, er det tilbage til hverdagen. Det kan være svært for både børn og voksne at omstille sig fra ferie til hverdag igen. Her får du nogle gode råd til, hvordan overgangen kan blive nemmere.

 

 

Tal om det

Det er både svært for voksne og børn at komme tilbage til arbejdet, skolen, børnehaven eller vuggestuen efter en god sommerferie. For de voksne kan man længes tilbage til feriedagene, hvor der ikke var andet end afslapning og hygge på programmet.

Børnene længes typisk efter ubegrænset leg på legepladser, i poolen, på stranden eller ude i haven. Men de længes ofte også efter tid og samvær med deres forældre, som de hurtigt vænnede sig til i feriedagene.

Derfor kan det være vemodigt at aflevere børnene i institutioner eller i skolen, og det kan være vemodigt at komme tilbage på arbejde, når man har haft sådan en dejlig sommerferie med hele familien samlet.

En god ide er at tale sammen som familie om det for at undgå gråd og vredesudbrud. Sæt jer ned som familie og snak om, hvad man tror, der bliver svært, og hvordan det kan komme til at føles. På den måde får børnene lettere ved at omstille sig til hverdagene igen.

Brug tiden sammen

Hvis du har helt små børn, og du måske er på barsel, kan det også være en stor omvæltning at være alene med babyen igen uden hele familien omkring dig. Det kan føles ensomt og trist, når man lige har vænnet sig til at være sammen alle sammen, hvor der har været meget leg og sjov.

Det er vigtigt, at hvis det kun er dig og din baby resten af barslen, at I får det bedste ud af jeres tid sammen. Barselsperioden er skøn på den måde, at I kan tilbringe dyrebar tid sammen, hvor der kan knyttes tætte bånd, som vil påvirke jer begge resten af livet.

En måde at få mere ud af jeres tid sammen er at bruge en vikle, hvor baby er helt tæt på dig. Det er både praktisk og godt for jeres bånd at være helt op ad hinanden. Det er praktisk, idet du har armene fri til at lave andre ting og dermed en større frihed.

En strækvikle er mere elastisk og er oplagt til mindre børn. Den sikrer god komfort for den lille baby og for dig, som bærer. Sneglehuset.com har mange forskellige vikler, slynger og bæreseler. Hvis det har vakt din interesse, kan du tjekke, hvilke strækvikler de har.

Sov godt

Når I er kommet hjem fra ferie, er der mange ting, der kan påvirke en og få en til at længes tilbage til ferien, hvor alt det praktiske måske blev fikset af hotellets ansatte, og I bare kunne slappe helt af.

Noget, der ofte er skønt på en ferie, er, at børnene er så trætte om aftenen, at de sover godt igennem. Derfor er nætterne på en ferie ofte virkelig gode og fyldt med tiltrængt søvn.

Det er forståeligt nok noget, man kan savne, når man vender hjem til hverdagen igen. Senge på hoteller er oftest også virkelig lækre, men der er noget, du kan gøre for at bringe den gode følelse med hjem

Georg Jensen Damask producerer virkelig lækre lagner, der giver dig en fantastisk soveoplevelse, som er på højde med – og vis ikke bedre – end hotellernes.

Derfor vil det være godt givet ud at købe nogle lækre damasklagner, så din søvn kan blive drømmeagtig. Se deres store udvalg af lagner og find det perfekte til dig.


Udgivet

i

af

Tags: