Tag en smuttur til en af Nordtysklands dejlige områder

Tyskland er for de fleste af os kendt som de lange motorveje, hvor vi må køre hurtigt, køerne omkring Hamborg og den smukke udsigt i Sydtyskland. Men hvorfor ikke stoppe op og se hvad Tyskland har at byde på? Det var vores plan, da vi i efterårsferien tog en tur til Soltau, ca. 80 km. syd for Hamborg.

Her ligger campingpladsen Südsee Camp, hvor vi gennem Eurocamp lejede et mobilehome for hele ugen. Eurocamp havde et super tilbud for efterårsferien, hvor hver overnatning kun kostede kr. 350,-, så det var bestemt ikke en dyr ferie.

Kan man godt tage på camping i efterårsferien? Ja da det kan man sagtens. Vejret er naturligvis mere lunefuldt, men et mobilehome er ikke kun indrettet til sommerferier. I vores vogn var opvarmning absolut ikke noget problem, og selvom man nok er mere inde end man er ude, så var vognen hyggeligt indrettet, så det var lidt som at være i sommerhus blot med mindre plads.

Campingplads med badeland – http://www.suedsee-camp.de/
På Südsee Camp er der et indendørs badeland, som virkelig kommer til sin ret, når det rusker udenfor. Det er ikke voldsomt stort men utrolig lyst med glastag og glassider. For børnene var der en sjov vand-rutsjebane-kanal- ting, der snoede sig udendørs, før den endte med et plask indendørs. Her var også stort bølgebassin, spabade og et særligt småbørnsbassin. Den eneste anke vi havde imod det, var den tåbelige omklædning Men jeg er lige ved at sige at det gælder generelt for tyske badelande. Meget få brusere, der ikke lagde op til at de besøgende fik vasket sig Og deraf følgende ekstra klor i vandet. Når man tænker på hvor grundige tyskere ellers generelt er, så er det en gåde, hvem der har udtænkt sådan et system 🙂

Udover badelandet er der en stor og flot badesø, som af gode grunde ikke kan bruges om efteråret. Derudover er der minigolf, trampoliner, fodboldbane, aktivitetsprogram og aftenunderholdning (ikke hver dag). Og vi valgte også en enkelt dag at leje en dobbelt gocart, som børnene havde meget glæde af. Dertil kommer flere rigtig gode legepladser, muligheden for at ride og en sjov klatrebane med udfordringer for de større børn.

Området
Men når vi var særligt begejstrede for ferien, så var det fordi at campingpladsen lå med kort afstand til en masse ting:

Heide Park Kun ca. 20 km væk – http://www.heide-park.de/dk/
Heide Park er en fantastisk forlystelsespark, og i efterårsferien var den smukt pyntet med græskar og uhygge. Det er en park, der efter min mening, er særligt henvendt til de større børn. Der er flere meget store rutsjebaner, hvoraf hoveddelen kun kunne benyttes, hvis man er over 12 år.

Der var dog også mange ting til de mindre børn, men er man mellem 10 og 12 år og lidt af en vovehals, så bliver man frustreret en del gange i løbet af besøget. Det er i Heide Park at man finder verdens største og hurtigste trærutsjebane Fantastisk oplevelse (hvis man lukker øjnene når det bliver for overvældende 🙂 ) Nyheden i 2012 er KRAKE, som byder på et lodret fald efterfulgt af et loop Ikke for sarte sjæle !

Det skøre hus Ca. 30 km væk – http://www.dasverruecktehaus-bispingen.de
Vi fik det ikke besøgt men tog tilløb til det flere gange. Det ser supersjovt ud med et hus, der er lagt på hovedet, så man kan lave en masse sjove fotos. Det er nok ikke et sted man kan få en masse timer til at gå, men som et stop på vej f.eks. til Lüneburg er det oplagt.

Lüneburg 1 times kørsel http://www.lueneburg.de/
Vil man opleve en rigtig hansestad en gammel by med masser af historie, så skal man køre en tur til Lüneburg, som ligger mellem campingpladsen og Hamborg. Her er de smukkeste gamle huse og et meget stort og hyggeligt gågade-system, som byder på fin shopping og masser af charmerende fortovs-restauranter. En tur hertil kan absolut anbefales.

Hamborg 1 times kørsel til midten af Hamborg – http://www.cityguidehamborg.dk/
Modsat Lüneburg er der ikke meget gammelt at finde i Hamborg. Byen kom ikke så heldigt igennem 2. verdenskrig. Men der er masser af andre ting at opleve i Hamborg. Bl.a. er det et MUST at man besøger miniaturemuseet (http://www.miniatur-wunderland.de ), hvor man kan opleve mere end 800 toge, der kører rundt nat og dag (lyset skifter hvert kvarter) i forskellige landskaber.

Man kan også tage en hyggelig havnerundfart, hvor man kan se Hamborg fra vandet. Husk i den forbindelse at der kan være forskelle i ruterne (og priserne) mellem de forskellige selskaber, og at en stor båd koster mere end en lille. Vi tog turen med den flotte hjuldamper men måtte også slippe ca. 350 kroner for 4 personer.

Et godt sted at parkere er i Europa Passages kælder. Det er et stort indkøbscenter, der ligger, så det er utrolig nemt at finde og køre til Sydfra. Adressen er Ballindamm 40. Selve centret er super på en regnvejrsdag, og Hamborgs strøg ligger lige bagved centret.

Panser-museet – Kun ca. 10 km væk – http://www.panzermuseum-munster.de/
Her kan alle drenge store som små nyde kampvogne i massevis. Og der er også mulighed for at kravle ned i en af dem.

Der er mange flere udflugtsmål lige i nærheden af campingpladsen. Find dem bl.a. her: http://www.suedsee-camp.de/umgebung/attraktionen/

En skøn efterårsferie
Det blev en super fin ferie for vores familie. Fin mobilehome (Sunlight fra http://www.eurocamp.dk/) på en hyggelig campingplads. Og med masser af tid til familiehygge og udflugter. Og det var en sand fornøjelse at skulle køre hjem derfra. Kun 5 timer til Århus !
Mette Juhl
Sjovforbørn.dk
Oktober 2012


Udgivet

i

af

Tags: