Store oplevelser for de små i Kuala Lumpur

Store oplevelser for de små i Kuala Lumpur
Al skepsis om at tage de små med på storbyferie blev fejet af banen efter få dage i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur. Storbyen viste sig nemlig fra sin bedste side med masser af sjove og anderledes oplevelser både for os voksne og vores to børn

Frygten for at havne i en asiatisk storby ligesom Bangkok med massive bilkøer, hvor man er strandet i flere timer i en stegende hede, var lige ved at få os til at gå uden om Malaysias hovedstad Kuala Lumpur, da vi skulle til Østen med Mille på 3 år og Mathias på 10 år. Men skrækscenariet blev hurtigt gjort til skamme. Det blev nemlig til tre oplevelsesrige uger for os alle, heraf fire dage i Kuala Lumpur. Byens gader viste sig at være helt pæne og rene uden lange jernstænger af osende biler og trafikpropper, og så er der masser af grønne oaser, der gør byen rar at være i, både for børn og voksne.

Samtidig blev vi alle opslugt af det multietniske samfund og en række spændende oplevelser med faretruende hajer, vilde højder, frække aber i drypstenshuler og eksotisk mad, der skulle spises med hænderne.

En tunnel med hajer og rokker
En af de helt store oplevelser for os alle var en tur i Kuala Lumpurs kæmpe saltvandsakvarium, hvor man kan gå i tunneler og opleve hajer og kæmpe rokker svømme forbi lige over hovedet på en.
Det var en fantastisk oplevelse og virkeligt sjovt at føle, at man stod midt inde i akvariet og alligevel være i sikkerhed bag en glasrude. Og samtidig var det sjovt for børnene at sætte hænderne på ruden og næsten kunne røre de imponerende havdyr.

Fantastiske højder
Mathias havde hjemmefra glædet sig meget til at se byens stolthed og vartegn Petronas Twin Towers, som i mange år var verdens højeste bygning (378 m).

Mathias har set tårnene i en film og turen op i dem var udset til at være et af turens højdepunkter. Desværre var de få billetter, der hver dag sættes til salg allerede udsolgt kort tid efter tårnet åbnede klokken 9. Så vi måtte lynhurtigt finde på en anden løsning, og den viste sig også at være mindst lige så spændende og måske endda lidt vildere.

Vi tog nemlig op i Kuala Lumpurs tv-tårn, (421m.)der er meget højere end Petronas Towers. Og fra restauranten på toppen, der endda drejer rundt om sig selv fik vi en is sammen med den flotte og vilde udsigt over hele byen også Petronas Towers. Mathias elskede det, mens vi andre fik ondt i maven bare ved tanken om, hvor langt der var ned.

Frygtindgydende slanger
Således opløftet af de højere luftlag, tog vi en tur i mini-zoo for foden at tårnet. Her fik Mathias og Mille for første gang lov til at opleve en hel række af de frygtindgydende kæmpeslanger, som vi slet ikke troede eksisterede og som sagtens kunne give mareridt om natten. Men ungerne var helt vilde og stolte over, at de også fik lov at røre ved nogle noget af dem i mindre udgaver.

En helt anden og spændende oplevelse var Batu Caves et indisk tempel, som er bygget inde i nogle drypstenshuler. En imponerende kæmpe gylden buddhafigur byder velkommen til gæsterne.

De mange hundrede trappetrin tog vi i stiv arm i selskab med aberne, der vrimlede mellem benene på os. De frække aber var så nærgående, at man skulle passe på sine ting.

Men det fik altså også smilet frem på læben rigtig mange gange. Også hulerne, hvor der var altre og lys i mørket var en stor oplevelse. Men det var også en sanselig oplevelse med små kolde dryp lige i hovedet.

Mad med fingrene
Der er mange muligheder og tilbud til børnefamilier i Kuala Lumpur, men det er også bare sjovt og spændende at gå en tur i den multietniske hovedstad. Her vrimler det med liv på gaderne, rickshaws over alt, og der er masser at kigge på og røre ved i både China Town og Little India.

Til hverdag er de mest til hakket kød og pasta, men de fremmede retter var alligevel så spændende, at det satte gang i appetitten på den indiske restaurant Banana Leaf. For selv om retterne er noget mere krydrede end de almindelige danske retter, så var det alt for sjovt at spise kylling og ris med fingrene fra et stort grønt bananblad og for os voksne var det en stor sanseoplevelse at lægge kniv og gaffel fra sig.

Tøv ikke
Går turen til Kuala Lumpur med de små, så tøv ikke. For udover at børnene får nogle fantastiske oplevelser og møder en helt anden kultur, så var der mindst lige så mange fornøjelige øjeblikke for os voksne.
Og som sagt så har Kuala Lumpur slet ikke alle de ubehageligheder som de øvrige asiatiske storbyer er præget af med bilkaos og kaos i det hele taget.. Her er rart og trygt at være med børnene, og vi har taget rigtig mange gode minder med hjem.


Udgivet

i

af

Tags: