Skagen – Er det også for børnefamilier?

Skagen – Er det også for børnefamilier?

Den nordligste spids af Jylland har altid været kendt for at være stedet man tog hen, hvis man ‘var noget’. Om sommeren besøges Skagen af de kendte og de kongelige, men er Skagen også børnevenlig?

Ja helt sikkert !

Vi har i vores familie elsket Skagen både før og efter vi fik børn, og børnene har også taget byen til sig, så her ferierer vi næsten hvert år. Der er nemlig noget særligt over Skagen; den hyggelige by, en både charmerende og spændende havn, hvor børnene kan kigge på fiskekuttere og færger og skønne badestrande.

Natur, natur, natur..
Skagen byder på mange dejlige naturoplevelser i nærområdet. En tur til Jyllands nordliste spids, Grenen, er ikke til at komme udenom. Den sidste del af turen fra parkeringspladsen kan man tage på gåben eller man kan tage en tur med Sandormen, som er en traktor med en passagervogn bagpå. Vognen er ikke for dem, der har tendens til køresyge, men de fleste børn synes at det er en sjov tur, der bumper derudaf. Vi har dog haft fornøjelsen af at skulle gå tilbage med et barn, der var blevet køresyg.

Råbjerg Mile ligger kun en kort køretur væk og er en kæmpe sandkasse, der er sjov at klatre rundt i – også for de voksne.

Vores favorit på Skagen er dog Hulsigstien. Stien går fra Skagens sydlige del og helt ned til Hulsig. Vi plejer at leje cykler inde i byen og så køre hele ruten sammen med børnene. Undervejs er der rig mulighed for at stoppe op og gøre pauser med en forfriskning. Naturen er helt speciel på ruten, som passende også kan runde Hulsig Strand, inden man vender tilbage til Skagen.

Sjove udflugtsmål
Udover naturen og byen er der også mange oplevelser på nordspidsen af Jylland, der er værd at kigge nærmere på. Farm Fun ligger 15 minutter fra Skagen og er en lille dyrepark med masser af klappedyr og legepladser. Lidt længere sydpå inden Frederikshavn støder man på et lille udendørs hoppeland, hvor man kan købe en is eller lidt frokost samtidig med at børnene hopper og leger.

Lidt længere væk kan man komme tæt på havets dyr. I Hirtshals finder du Nordsøen Oceanarium, hvor du kan opleve store akvarier og spændende udstillinger.

I selve Skagen er der også et lille bamsemuseum, hvor børnene kan se nye og gamle bamser og dukker. For de lidt større børn er der også mulighed for at være kreativ på Skagens Museum.

For de mindre børn, byder en af Skagens børnehaver indenfor – også i åbningstiden. Der er nemlig masser af plads på Kløvermarkens legeplads, så det er helt klart en udflugt værd.

Hvor kan man bo?
Vi har boet i sommerhus alle årene og er særligt glade for Østerby, som er den bydel, der ligger lige nordøst for centrum og ud til den skønne strand Sønderstranden. Det er et meget charmerende område med gamle skagenshuse, og der er kort afstand til byen og havnen.

Men der er jo masser af andre muligheder. Hvis man vil bo i et af de gamle Skagenshuse, kan man både bo i Østerby, i midtbyen og i Vesterby, som ligger sydvest for byen og tæt på Den tilsandede kirke og Hulsigstien. De klassiske sommerhuse ligger primært nordvest for byen. Langt de fleste almindelige sommerhuse finder du dog i Gl. Skagen.

Der er også campingpladser i Skagen. De ligger begge to nordøst for Skagen. Poul Eegs Camping (http://www.pouleegcamping.dk/) er en hyggelig familieplads, hvor det er muligt at leje campingvogn eller hytte. Der er fin legeplads til børnene. Campingpladsen ligger i gåafstand til byen. Den anden campingplads er Grenen Camping, der ligger lidt længere mod nordøst, næsten ude ved Grenen og direkte ned til skøn badestrand. (http://www.grenencamping.dk/) Her kan man leje små hytter med plads til 4 personer. På pladsen finder man også dejlig legeplads.

Har du mere lyst til hotel finder du Color Hotel Skagen (http://www.skagenhotel.dk). Her har de både familieværelser og lejligheder, der kan rumme op til 6 personer. Hotellet ligger lige ved Hulsigstien i den sydlige del af Skagen.

Lidt længere mod syd i den anden ende af Hulsigstien finder du Skagen Strand Feriecenter, som byder på ferielejligheder i rolige omgivelser. Her er også badeland og andre aktiviteter for børn.

Gl. Skagen
Vi må heller ikke glemme Gl. Skagen. Det er nemlig her man finder Solnedgangskiosken, hvor det er kutyme at klappe af solen, når den går ned. Der er som sådan ikke så meget andet end restauranter og feriehuse, men tag alligevel en tur forbi, om ikke andet så for den skønne strands skyld.


Udgivet

i

af

Tags: