Säfsen – Kvalitet og hygge tæt på Danmark

Midtsverige kun 340 km fra Göteborg og 640 km fra København ligger skiresortet Säfsen. Midt inde i ingenting finder man den hyggelige hytteby med dejlige nyrenoverede hytter og 2 km fra hyttebyen venter skibakkerne.

Hyttebyen
Der er ingen tvivl om at hovedtemaet for Säfsen er høj kvalitet. Hytterne er virkelig hyggelige og mange af dem er netop blevet renoveret. De fine røde hytter ligger i et meget kuperet område, og i centrum ligger Hyttan, som er både reception, restaurant og bar. I centrum findes også en skibutik, hvor man kan købe nyt udstyr eller leje skiudstyr til ferien.

Der er selvsagt ikke skiin-skiout i Säfsen, men der kører en lille bus flere gange om dagen fra hyttebyen til skibakkerne og retur, og det fungerer upåklageligt. Vil man f.eks. tidligere hjem fra bakkerne end resten af familien, er det nemt lige at hoppe på bussen hjem. Man kan også gå de 2 km. tilbage til hytterne. Det er en rigtig smuk tur.

Hytterne er indrettet med 2 soverum, hvoraf det ene soverum i nogle af hytterne indeholder 3 sovepladser, mens andre kun har 2 sovepladser. I alt er der i hytterne plads til 6 personer. På mange af hytterne er der bygget en sauna til, som ligger i forlængelse af et virkelig velindrettet badeværelse med stort tørreskab. Stuen er lys og velindrettet og i åben forbindelse til køkkenet. Alt i alt en virkelig god kvalitet.

Skibakkerne
Der er noget for enhver smag i Säfsen. Hvis man er helt nybegynder er det et rigtig godt sted at starte. Her er en børnebakke, hvor man kan lære de mest basale ting. Derudover er der en lidt længere grøn bakke og 3 helt lange grønne pister, hvor især den ene er meget begyndervenlig, da den er bred og med en rimelig stabil hældning.

For dem der har prøvet at stå på ski før, er der 4 gode blå bakker kombineret med et par funparks. Derudover er der 2 røde pister og 3 sorte pister. Den ene af de sorte pister hedder ”Branten” hvilket betyder stejl, og det er den i den grad. En af de andre sorte pister er rigtig bred, så man selv med kun nogle få år på ski i benene tør prøve en tur.

Der er rigeligt med lifter i området, og der er både t-lifter, tallerkenlifter og en enkelt stolelift. I bunden af området er der udlejning og salg af skiudstyr samt en hyggelig restaurant, hvor der bl.a. bydes på pandekagebuffet et par gange om ugen.

Skiskolen
Det er altid en god ide at bruge nogle dage på skiskolen. Hvis man aldrig har prøvet at stå på ski før, er det en absolut nødvendighed, men selv for dem der har stået på ski nogle år, er der meget at hente på skiskolen. I Säfsen er der hold både formiddag og eftermiddag og for alle sværhedsgrader. De små børn kommer på skiskole i grupper af ca. 10-12 børn, og helt afhængig af højsæson/lavsæson kan man sagtens opleve at de lidt større børn samt de voksne kommer afsted kun 4-5 personer der så deles om en skilærer. Det giver rig mulighed for at få tilegnet sig nye færdigheder.

I Säfsen er det nemmeste at booke sig på skiskole når man er ankommet. De har desværre ikke deres holdtider liggende på hjemmesiden, så man kan danne sig et overblik, men de har en fin service på stedet. Alternativt kan man sende en mail eller ringe til dem.

Andre aktiviteter i området
Trænger man til at prøve at lave noget uden ski på fødderne, så er der flere muligheder i Säfsen. Man kan bl.a. komme på snescootertur ud i den skønne svenske natur, eller man kan tage samme skønne tur på hesteryg.

Trænger man til lidt forkælelse efter en dag på pisterne, kan man nyde en spaoplevelse i udendørs bade-tønder, hvor man sidder og nyder varmen, mørket og den flotte sne omkring sig.

Restauranten i Hyttan er også et besøg værd. De har forskellige temaer igennem ugen, og man kan bl.a. få fornøjelsen af en hel buffet bestående af lokale retter. Børnene har deres egen buffet, så der er noget for enhver smag.

Også til noget stille og roligt afterskiing er Hyttan god. Der er en rigtig fin stemning i Hyttan, og en kop kakao efter en dag på ski kan alle i familien vist stemme for.

Vores oplevelse
Vi besøgte Säfsen i uge 11, hvilket er lavsæson. Mandag til fredag havde vi rigtig god plads på pisterne, og det var først lørdag, der kom mange mennesker i området. Det var en gennemført fornøjelse at besøge Säfsen. Vi var særligt begejstrede for hytten og for pisterne, der alle endte samme sted, så vi hurtigt kunne finde sammen igen, hvis vi havde taget hver sin farve bakke ned. Selvom det var lidt besværligt at få fat i skiskolen, så var skiinstruktørene top profesionelle, og selv vores drenge på 10 og 12, der bestemt ikke glædede sig til skiskole, måtte overgive sig og indrømme at det havde været rigtig sjovt og udfordrende. De endte begge to på en sort piste, hvilket de ikke ville have været i nærheden af, hvis de ikke havde været på skiskole.

Vi var også rigtig glade for den korte køretid fra Göteborg til Säfsen, der gjorde at vi landede i Säfsen på et fornuftigt tidspunkt.

Vi kommer helt sikkert igen !

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk
2013

Din kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:

Din kommentar:

Informationer

Säfsen ligger

www.safsen.se


Udgivet

i

af

Tags: