Seawest – Feriecenter helt ude westpå

Påsken stod for døren, og vejret så ud til at blive helt fantastisk. I den gode feriestemning kørte vi til Seawest Feriecenter i Nymindegab (i bunden af Ringkøbing Fjord).

Seawest er bygget i 2006 og centret består af 4 slags feriehuse og et stort aktivitetscenter med bl.a legeland og badeland. Alle 4 slags feriehuse er efter vores mening super funktionelle og hyggeligt indrettet, og selv de billigste huse bærer ikke præg af at være discount – tværtimod.

Vi boede i et 90m2 stort sommerhus med 3 soveværelser plus en hems. Et hus der er stort nok til også at kunne rumme bedsteforældrene eller eventuelt 2 mindre familier (hvis man kan nøjes med et badeværelse). Her var fjernsyn med mange kanaler, dvdafspiller og et minianlæg. I badeværelset var der et stort spabad. Så absolut et dejligt hus.

Mellem sommerhusene er der grønne plæner, hvilket min yngste i den grad benyttede sig af. Fodbolden var i gang konstant, og han fandt også et par andre børn, der ville spille med.

Aktiviteter udenfor
Hele området er bygget op med flisestier, der har bump, så bilerne er nødt til at tage hensyn til fodgængerne. Der er flere rigtig fine legepladser udenfor, og vi havde en lille cykel med til min 3 årige, som han nød at køre rundt i området på.

Den største attraktion udenfor var dog søen, hvor der boede en masse frøer, der ikke var bange for at titte frem og sige hej. Seawest har lavet en fin træsti halvt rundt om søen, så man kan komme helt tæt på, og vi var henne og sige hej til frøerne mere end en gang.

Aktiviteter indenfor
Hovedbygningen ‘Den Transparente Klit’ er opbygget som en spiral, der starter i terrænhøjde og slutter 16 meter oppe ved det højeste punkt i badelandet. Man kan faktisk også gå en tur ovenpå bygningen, da der er græs på taget. Det giver et godt overblik over området.

Inde i ‘klitten’ finder man en masse gode aktiviteter for hele familien. Og vi synes det fungerer rigtig godt, at det meste er åbent, så man kan følge med i de øvrige aktiviteter. På den måde kan en familie godt lave flere forskellige ting og samtidig være i nærheden af hinanden.
For de helt små børn er der et fint lille legeland for de 0-5 årige. Det er gratis at benytte, og det er rigtig godt, at det ligger seperat fra det store legeland, da det betyder, at de store børn ikke sådan lige kommer forbi og tromler de små ned.

Det store legeland byder på kæmpe klatretårn, hoppepude, små cykler, fodbold/basket bane og boldkanoner. Man skal købe et armbånd for at komme ind i legelandet, og har man kun helt små børn med, kan man sagtens fravælge det store legeland og nøjes med det lille. Har man derimod børn med, der er ældre end 5 år, så er legelandet et must.

Ved siden af legelandet er der en hyggelig indendørs minigolfbane, der sniger sig langs det yderste glas af hovedbygningen. Det gør at det næsten føles som at være udenfor. Banen er meget børnevenlig. Måske lidt for børnevenlig, for der er meget lidt variation på banen og ikke mange udfordringer. Men jeg kan sige af erfaring, at en 3 årig sagtens kan være med.
Man kan også spille badminton og bordtennis i hovedbygningen, og der er en rigtig hyggelig bowlingafdeling, hvor der naturligvis er mulighed for at slå børnebander op, så de små også kan være med.

Badelandet
Seawest byder naturligvis også på et badeland. Det er vel nærmest obligatorisk efterhånden, når nye centre skal bygges eller eksisterende feriecentre renoveres. Badelandet i Seawest er ikke det største vi har set, men bestemt heller ikke det mindste, og der er hvad der hører sig til. En kæmpe rutsjebane og et par mindre til de knap så modige. Her er også en sjov strømkanal og naturligvis babyafdeling til de allermindste. Og i stil med resten af hovedbygningen meget lys og indbydende og næsten som at være udenfor.

Omklædningen er vi dog ikke begejstret for. Man bliver ikke delt op i kvinder/mænd men får en omklædningskabine (ikke stor skal det understreges), hvor man kan skifte til badetøj. Derefter bevæger man sig ud til en masse skabe, hvor man kan deponere sit tøj og derefter bevæge sig videre til bruserne. Her er de selvfølgelig opdelt i mænd/kvinder, men på det tidspunkt har man jo så allerede sit badetøj på, og vi så mere end en der gik forbi bruserne uden at ændse dem. Det er ikke superlækkert.

Da vi kom ud fra badelandet, var der så koldt i omklædningen, at vi skyndte os igennem og tog tøj på uden at blive vasket. Derefter strøg vi hjem i bad i sommerhuset.

Men badelandet i sig selv er helt i top. Der var i øvrigt også badevinger til de små, selvom de skriver at man selv skal tage dem med. Måske der ikke er nok i højsæsonen.

Udflugter fra Seawest
Seawest ligger et stykke fra stranden, helt nøjagtigt 7 km. Så skal der bades, så skal der køres. Men til gengæld ligger der en masse skønne naturoplevelser indenfor køreafstand. På søndag kan man således se et af Danmarks skønneste naturområder, nemlig Tipperne, som er en lille halvø i Ringkøbing Fjord. Man kan også tage en tur til Blåbjerg eller køre en tur op af Holmsland og eventuelt besøge Hvide Sande, hvor man kan finde et spændende fiskerimuseum.

Af andre byer i nærheden er Nr. Nebel, Nymindegab og lidt længere væk Varde. I Varde finder man også Varde Miniby, som er et besøg værd. Er man alligevel på vej en tur op ad Holmsland, kan man lave en heldagsudflugt ud af det, og runde Ringkøbing i toppen af fjorden. Ringkøbing er en rigtig hyggelig handelsby.

Hvor skal man spise?
Der er 2 restauranter på feriecentret; et pizzaria og en buffetrestaurant. Derudover ligger Lønne Familierestaurant kun 500 meter væk, og de bryster sig af at være meget børnevenlige. Er man til gourmetmad, så kan man tage en tur til Nymindegab Kro, der dog er i den dyre ende af skalaen.

Vores bedømmelse:
Beliggenhed:
Ferieboligerne:
Aktiviteter:

Samlet 5 stjerner. Et feriecenter, der indbyder til skønne ferier hele året rundt.


Udgivet

i

af

Tags: