Safari i Afrika med børn

Afrika er et storslået land med uendelig mange oplevelser, både de kulturelle, men også de imponerende oplevelser, man får i naturen. Tanzania og Kenya er de mest kendte safarilande, og der er rigtig gode chancer for at se de mange spændende dyr. Tag på et unik eventyr med hele familien, der byder på både sjove, spændende og eksotiske oplevelser.

Tempoet på en safarirejse er meget roligt, så man har god tid til at fordøje alle de nye indtryk. Ofte står man tidligt op om morgenen, spiser morgenmad og dernæst kører man ud på savannen i en sikker jeep. Her kører man stille og roligt rundt for at spotte de vilde dyr. Undervejs bliver der holdt middagspause, hvor man kan nyde naturen og skønne kulinariske oplevelser. En af de bedste safarioplevelser finder man i Kenya, nærmere bestemt Masai Mara. Dette sted er verdenskendt for de fantastiske vandringer, hvor tusindvis af gnuer og zebraer hvert år trækker gennem området fra juli til oktober. Efter disse følger selvfølgelig alle rovdyrene, som er klar til at jage de mange gnuer og zebraer. Disse måneder er oplagte at rejse i, da man kan opleve den legendariske vandring. Man kan blandt andet kombinere jeepsafarien med besøg i lokale landsbyer, walking safari og ballon safari.

Efter en lang dag i nationalparken, er der god tid til at slappe af ved poolen og få kvalitetstid med familien. Når man rejser med børn, er det vigtigt, at have masser af underholdning med i form af spil, bøger og eventuelt en dvd afspiller. Man kan ikke foretage sig de vilde aktiviteter i campen, da man ikke må gå udenfor campens område af sikkerhedsmæssige grunde. Man bor i dyrenes verden, så derfor er det vigtigt at overholde reglerne, som bliver opgivet af personalet i campen.

Det er en god ide at bestille overnatninger i lodges, som minder om en bungalow, eller hotel frem for et telt, da det er mere praktisk, når man har børn med. Her er ofte en pool, og man bor under fornuftige forhold. Man kan også være heldig, at der kommer nogle spændende dyr forbi campen, som børnene kan tage billeder af.

Sikkerheden er i højsæde ude på de forskellige camps på grund af de mange turister, som hvert år besøger landet. I campen er der fuld forplejning morgen, middag og aften, så man roligt kan læne sig tilbage og nyde stilheden og servicen, som er i top på de forskellige camps og hoteller. Hver gang man er på udflugt, er der selvfølgelig en guide med. De fortæller med stor glæde omkring naturen og kulturen i landet, hvilket er spændende for både børn og voksne. Dermed er man ikke overladt til sig selv, når man skal udforske de store nationalparker, hvor dyrene holder til.

Når man skal på safari med børn, skal man tage nogle forholdsregler. Børnene skal være store nok til at være stille, så de ikke skræmmer dyrene væk, når man er ude på savannen. Ligeledes skal børnene være tålmodige, da dyrene ikke springer frem med det samme, man kommer ud i jeepen. Børnene skal altså være store nok til at forstå formålet med at tage på en safari rejse, så de føler, at de bliver underholdt og har en fantastisk ferie i de vilde dyrs land. Det er en fantastisk oplevelse at få sammen i familien. Mulighederne for at spotte løver, elefanter, vildsvin, hyæner, antiloper og næsehorn er store, så det gælder bare om at være tålmodig i naturen. Derfor er det vigtig, at man får en god snak, inden man tager af sted, så alle rejsende er opmærksomme på forholdsreglerne i det vilde Afrika. Derudover vil der hele tiden være erfarne folk omkring Jer, som fortæller, hvordan man skal forholde sig i forskellige situationer, både på savannen, men også på campen.

I forhold til de praktiske ting, er det vigtigt at have varmt tøj med, da det bliver meget koldt, når solen er gået ned. Derudover er det vigtigt at huske solhat, solbriller, solcreme, insektspray, lommelygte, kamera og kikkert, som er til stor gavn, når man er ude på safarien. Det er især sjovt for børnene at bruge en kikkert på safarien, da de på den måde kommer ”tættere” på dyrene. Børnene vil med garanti synes, det er fedt, uanset hvilke dyr der er i kikkerten.

Det er en god ide at variere rejsen, så børnene ikke kommer til at kede sig. Derfor kan man tage på en bådtur på Lake Baringo, som ligger i Kenya. Her tager man af sted i det tidlige morgengry, da fuglene er særlige aktive i de kølige morgentimer. Der vil være rigtig mange spændende fugle langs søens bredder, blandt andet hejrer, isfugle, ænder, gæs, solfugle og den smukke afrikansk fiskeørn der lever langs søens bredder. Undervejs kan man være heldig at møde de lokale fiskere, der sejler rundt i deres håndlavede kanoer lavet af balsatræ. Hvis man er heldige, viser de Jer dagens fangst af farvestrålende fisk, som er en sjov oplevelse for hele familien. Der lever også større dyr i søen, man kan være heldig at se både flodheste og krokodiller, som man kan fange med kameraets linse.

Uanset om man drager på safari i Kenya eller Tanzania, vil man uden tvivl give børnene en oplevelse for livet.

Mia Vahl
Gæsteskrivent fra DANexplore.dk
april 2013


Udgivet

i

af

Tags: