Roadtrip med børn i USA

Kør-selv ferie er en afstressende måde at holde ferie på, du har selv kontrollen over tempoet og pauserne undervejs. Når du kommer rundt i landet, vælger du selv dine destinationer undervejs. Afhængig af programmet vælger du selv, hvor mange dage du vil være i hver by. Desuden er du ikke afhængig af, at du skal nå en bus eller et tog. Du har ene og alene kontrollen over, hvornår du vil køre videre, og hvor turen går til efterfølgende.

Fordelen ved kør-selv ferie er også, at du kan tilrettelægge turen undervejs, således er du ikke bundet til at være et sted flere dage, hvis du ikke finder det interessant. Ligeledes kan du booke en ekstra nat, hvis du er vild med det sted, du er kommet til. Du kan enten vælge at leje en bil, hvor man holder stop på diverse hoteller, afhængig af ens budget og rute. Det er andet valg er en autocamper, hvis man skal på en længerevarende roadtrip med familien.

Lej en bil og kør mod sol og sommer
Leje af bil er til dig der rejser af sted i et par uger. Med en bil kan du nemt og hurtigt komme rundt i landet. Mange vælger vestkysten eller sydkysten i USA, da det byder på sol og sommer. Californien byder på solrige kystbyer, Hollywood, Universal Studios og massevis af shopping på Rodeo Drive i Los Angeles.

Universal Studios er sjovt for de større børn og voksne på grund af de mange fede forlystelser, som giver et vildt adrenalin kick. For de mindre børn er Disney World i Florida populært. Her går de mange Disney figurer rundt og hilser på gæsterne i parken. Der er blandt bygget store slotte, som ligner dem fra Disney filmene, og alt dette er en stor oplevelse for børnene.

Ligeledes er der også Sea World i Florida, hvor man kan komme ind og se flotte shows med delfiner og spækhuggere, der er fascinerende for både børn og voksne. I Miami finder du lange brede sandstrande, hvor du kan slappe af om dagen i det gode vejr og lege rundt med børnene. Du kan også hoppe på en sightseeing bus, og komme rundt og se art deco kvarteret med de særprægede og farverige bygninger. Man kan nemt komme omkring i en bil på disse kyster og overnatte på dejlige hoteller eller lejligheder undervejs.

Eller tag huset på ryggen !
Autocampere er især attraktive for børnefamilier, da du har en fast base under hele rejsen, og derfor skal du ikke slæbe bagage ind og ud af skiftende hotelværelser. Der findes mange gode og børnevenlige campingpladser med swimmingpool og legeplads, så børnene kan boltre sig efter en lang køretur på landevejene.

Endnu en fordel ved at rejse i en autocamper er, at der ofte er et stort opbevaringsrum til alt bagagen, så man kan gemme oppakningen væk. Desuden er der også et komplet køkken, med gasblus og en mikroovn, så man nemt kan varme en flaske til spædbarnet. Med en autocamper har du ”huset på ryggen”, samtidig med du kan holde ferie i fantastiske omgivelser. Desuden er der også et klimaanlæg i autocamperen, så du altid har et behageligt klima i autocamperen uanset om det er vinter eller sommer. Hos langt de fleste udlejningscentre kan man leje en autostol til de mindre børn, så de er spændt godt fast til de lange køreture.

Underholdning til køreturene
Når man har børn med på en længerevarende kør-selv ferie, er det vigtigt at have underholdning med. En god ide er at have en lille dvd afspiller med, så børnene kan se film på de lange strækninger. Det er selvfølgelig vigtigt, at det er en god autostol, så børnene sidder godt på turen.

En god ide er at pakke små godteposer til børnene, så de kan få små overraskelser undervejs på turen. Det er blot små ting, der skal til for at holde deres humør oppe på de lange køreture. Pak også malebøger og spil, så man kan sidde sammen om aftenen og hygge sig, inden børnene skal puttes. Lydbøger er også populære blandt børnene, dem kan man enten høre sammen i autocamperen eller børnene kan høre den alene på en mp3 eller Ipod afspiller. Husk at holde nogle lange pauser, hvor børnene kan bruge en masse energi på legepladser eller i parker, inden man skal videre på farten. Alle de fantastiske destinationer man kommer forbi på turen, kan illustreres i en tegnebog malet af børnene undervejs på turen.

Hvor kan man bo?
I USA kan du campere flere forskellige steder lige fra de meget moderne typer campingpladser til de mere primitive, men meget ofte smukt beliggende state parks. Hos nogle af de større campingpladser i USA, får du de bedste faciliteter stillet til rådighed. Her kan man få vasket tøj, der er internetforbindelse og ofte en swimmingpool, hvor børnene kan brænde krudt af inden aftensmaden. Derfor er det oftest også her det er dyrest at bo.

Hvis du vil have en billigere løsning, skal man bo på de privatejede campingpladser, hvor man kan opleve en lidt mere hyggelig og intim stemning, og faciliteterne her er også gode.

Den billigste løsning er at bo ved nationalparker, som har områder der er afsat til camping. Der er ofte brusere, toiletter, udendørsgrill og picnic områder. Nationalparker er utrolig smukke og fredelige steder at overnatte, så hvis man vil have pause fra det hurtige tempo og falde lidt ned, kan dette klart anbefales.

Selvfølgelig kan man nogle steder campere udenfor byer og på store landarealer, men man skal lige tjekke skiltene først, inden man slår sig ned for natten. Når man skal med familien, anbefales det at leje sig ind på en campingplads med gode faciliteter, så man kan få ladet bilen op med strøm og underholde børnene efter en lang køretur på de støvede landeveje.

Uanset om du kører i bil eller i en autocamper, bestemmer du selv ruten til destinationen samt hvilke stop, du holder undervejs. En ferie på landevejene er den ultimative ferie, for dig som er eventyrlysten og ønsker nye ferieminder med familien.

Gå på opdagelse her www.danexplore.dk for gode forslag til din drømmerejse med familien.

Mia Vahl
Gæsteskribent fra Danexplore.dk
December 2012

Din kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:

Din kommentar:

Informationer

Gå på opdagelse her www.danexplore.dk for gode forslag til din drømmerejse med familien.


Udgivet

i

af

Tags: