På Ølejr i Danmark

Står du og mangler en ide til en sjov og billig ferie med børnene? Så læs med her. Sejer og Karens mor, som er et af vore medlemmer, har sendt os tippet om Ølejrene i Danmark.

På en Ølejr bor I i telte, spiser sammen med de andre deltagere, og børnene leger på kryds og tværs. I voksne kan heller ikke undgå at møde nye mennesker og være sammen på en helt anden måde. Arrangørerne sørger naturligvis for en masse aktiviteter, men der er også plads til jeres ideer.

Det er en forholdsvis primitiv ferieform, da der ikke er elektricitet i lejrene. Du er selv med til at få det hele til at fungere, men til gengæld får du en billig ferie på en af Danmarks skønne øer.

Har du prøvet at være på Ølejr, så skriv et par ord om oplevelsen nederst på siden, så andre kan få glæde af jeres erfaringer.

Hvor kan vi komme på ølejr?

Hjerk
Ølejren på Hjerk har fokus på håndværk. Du kan smede en kniv, støbe et smykke i sølv eller lave konge- og dronningekæder, hvis du har lyst. Er du mere til læder, kan du lave din egen pung, bælte med mere, og du kan karte og spinde, skære i fedtsten, flette i pil eller brænde i mile. Lejren er noget primitiv, men der skulle være en utrolig smuk natur. Læs mere om Ølejren på www.hjerk.dk.

Skarø
Skarø ligger i det sydfynske øhav, en times sejlads fra Svendborg, og på denne ølejr er der fokus på børnefamilierne. De forskellige uger har forskellige variationer af temaet, så find den uge, der passer jer bedst. Bemærk at lejren på Skarø er alkoholfri. Læs mere om Ølejr på www.skaroe.dk.

Samsø
Lejren ligger på den nordvestlige side af Samsø i de smukke fredede Ballebjerg Bakker, og også på Samsø har familien højprioritet. Der er planlagt arrangementer i forvejen, men alt afhængig af vejret og dine medbragte ideer, kan de blive ændret. Arrangørerne opfordrer til, at man tager et musikinstrument med, hvis man er musikalsk anlagt. Det giver ekstra hygge til aftenbålet. Læs mere om Ølejren på www.samsø-ølejr.dk.

Vejlø
Vejlø ligger i den smukke Nakskov Fjord ca. 1/2 times sejlads fra Nakskov. Lejrpladsen ligger midt på øen omgivet af popler og frugttræer, ca. 2 minutters gang fra vandet. Og her er der fokus på oplevelser på vandet. Der er flere forskellige temaer i de forskellige uger, men her er afsat en særlig uge specielt til familierne. Læs mere om Ølejr på www.vejloeoelejr.dk.

Røsnæs
Alle dage er børnedage på Røsnæs Ølejr, men i alle ugerne er tirsdagen særligt koncentreret om børnene. Sammen planlægges dagen, og ølejren stiller gerne materialer til rådighed. På den dag, afhængigt af antallet af børn, arrangeres f.eks. skattejagt, vandlege, eventyrlege eller bål. Røsnæs er et af de mest tørre og solrige steder i Danmark. Ølejren ligger i naturskønne omgivelser mellem marker og skovklædte bakker og med gå-afstand til stranden og købmanden. Læs mere om Ølejren på www.golejr.dk.

Omø
Omø ligger ved siden af Agersø ud for Stigsnæs, sydvest for Skælskør, og øen er bl.a. kendt for sin smukke natur. Ølejren ligger med direkte adgang til vandet. Her er bl.a. et 150 m2 stort lege- og dansetelt med fast gulv. Du kan enten sove i et stort telt eller i dit eget lille telt. Temaerne for ugerne er vidt forskellige. Du kan bl.a. komme på en irsk uge. Læs mere om Ølejr på www.oelejr.dk.

Lyø
Lyø er en lille idyllisk ø i det sydfynske øhav med ø-færge fra Fåborg, og lejren ligger med udsigt og direkte adgang til havet. Musik, sang og dans er hovedingredienser, men ugerne er forskellige, så kig dem igennem og find den, der passer bedst til jeres familie. Læs mere om Ølejren på www.lyoe-oelejr.dk.

Drejø
Drejø ligger en god 1 times sejltur fra Svendborg Havn i det sydfynske øhav. Øen har købmand, posthus og kro. Lejren har elektricitet, stort køkken- og opholdstelt, hygiejniske og private toiletforhold, aktivitetstelt, bålplads, badehus med sauna, mønttelefon og volleyballnet. 50 m fra lejren finder du øens flotteste badestrand. Denne ølejr er meget spirituel, og der er forskellige temaer for de forskellige uger. Bl.a. er der en uge for eneforældre. Læs mere om Ølejren på www.oesommer.dk.

Hvad koster det?

Priser (angivet i danske kroner) 2-14 år 15-24 år 25-? år
1 dag (lejrtilmelding) 75 100 140
5 dage 375 500 700
6 dage 450 600 840
7 dage (1 uge) 525 700 980
10 dage 750 1000 1400
11 dage 825 1100 1540

Prisen er inklusive kost. Der kan opkræves et mindre beløb for nogle af ølejrens aktiviteter. Børn under 2 år deltager gratis. Er du eneforsørger , skal du kun købe billet til dig selv og til 2 af dine egne børn; nummer 3, 4 osv. af dine egne børn deltager gratis.


Udgivet

i

af

Tags: