Med biltoget sydpå

Biltog fra Hamborg
Er dine børn ikke lige dem, der nyder en lang køretur ned gennem Tyskland? Eller har I bare lyst til at slappe af allesammen på turen og vågne udhvilede op tæt på jeres destination?

Så bør I overveje det tyske biltog!

Skal I f.eks. en tur til Italien, kan I nøjes med at køre den forholdsvis korte tur til Hamborg, sætte jer på toget sen eftermiddag og ankomme til f.eks. Verona næste formiddag – udhvilede og klar til at holde ferie.

Biltoget kører mange steder hen og er også velegnet til turen til f.eks. Sydfrankrig og Spanien.

Biltoget er dyrere end at køre selv, men det er faktisk ikke ret meget, når man tager alt i betragtning. Hvis man regner med at hver kilometer koster kr. 2,50 (hvilket ikke er urealistisk) og vi tillægger turen en overnatning og 2 ekstra feriedage fri fra arbejdet for at have tid til at køre selv, så er forskellen ikke så stor.

Værdien af at alle kan slappe af og hygge sig sammen og at man undgår de mere risikofyldte motorveje kan slet ikke gøres op i penge.

Når bilen er kørt på toget, indkvarteres I i egen kupe – enten en liggekupe eller en sovekupe. Liggekupeen rummer op til 5 personer og er kun en anelse mindre luksuriøs end sovekupeen, der kun har 3 køjer. Der følger lidt ekstra service med sovekupeen og mere komfortable senge, men alt i alt er liggekupeen et godt valg – også rent prismæssigt.

I løbet af turen har I mulighed for at gå en tur i restaurantvognen og spise eller blot for at få en sodavand og nyde udsigten til begge sider. En udsigt der let slår den, man får på motorvejen.

Ved aftentide bliver køjerne slået ned, og I kan putte børnene i fred og ro og selv nyde en nat på langs. Om morgenen bliver der serveret morgenmad og kaffe, og alt efter hvor langt I skal, er det snart tid til at sige goddag til ferielandet.

TIPS:
På turen kan I f.eks. tage en DVD-afspiller eller en bærbar computer med, som kan tilsluttes strøm i kupeen.

Når det er varmt, så sørg for at holde vinduer og døre lukket til kupeen, så airconditionen har en chance for at virke. Forlad eventuelt kupeen med lukkede gardiner i en times tid og gå en tur i restaurantvognen.

Tænk på at der kan være ventetid på afgangsstationen, så husk noget underholdning til børnene.

Mette Juhl
18. september 2007


Udgivet

i

af

Tags: