Masser af aktivitet for både børn og voksne på Topcamp Terrassen

Med en fantastisk udsigt over Silkeborg Søerne, og solen skinnende fra en skyfri himmel, var der i kr. himmelfartsferien i starten af juni lagt op til en helt perfekt campingtur til Topcamp Terrassen med sommer, pool og masser af børnevenlige aktiviteter.

Vi ankom til Topcamp Terrassen allerede onsdag før kr. himmelfartsferien, og fik en meget venlig og serviceminded betjening med anvisning til den reserverede plads, som levede ganske op til forventningen om udsigt over søen. Allerede ved indkørslen til campingpladsen bliver man mødt med den fantastiske udsigt som både sø og landskab byder på, og flere steder på pladsen kan man nyde godt af netop denne smukke udsigt.

Man kan på Topcamp Terrassen vælge mellem standpladser med eller uden udsigt og med delvis udsigt vi havde en med såkaldt delvis udsigt, men kunne bestemt ikke klage, da vores yderplads gjorde, at vi ikke fik blokeret søudsigten af den foranliggende vogn.

Topcamp Terrassen bød allerede fra første dag i kr.himmelfartsferien på aktiviteter for børnene i form af gratis pony ridetur, samtidig med at de købelystne husmødre kunne boltre sig i Tupperware verdenen og få suppleret deres samling på terrassen ved servicebygningen.

Vi valgte at bruge eftermiddagen på en tur til Himmelbjerget, som er en køretur på ca. et kvarter fra campingpladsen. Himmelbjerget byder jo også på skøn natur, smuk udsigt og en tur i tårnet for 10 kr./person, ligesom der er mulighed for køb af is, drikkevarer eller lidt mad, når man kommer tilbage til parkeringspladsen.

Svømning og poolparty
Fredag startede vi med en tur på gågaden i Silkeborg også ca. et kvarters kørsel fra campingpladsen og da vi vendte snuden hjemad efter et par timers shopping stod solen højt på himlen og temperaturmåleren viste 25 gr. Vi valgte derfor den oplagte mulighed for en tur i poolen, og trak straks i svømmetøjet for at deltage i baderiet sammen med mange af pladsens andre besøgende. Lidt koldt men ikke noget, der afskrækkede børnene de boltrede sig i både soppebassinet, det store bassin samt på de små rutchebaner. Årets første udendørs badetur er bestemt ikke at foragte.

Fredag aften bød på poolparty i tre timer, og vores ældste på 7½ år havde plaget hele dagen for deltagelse, så vi gav os til sidst, og tog med til poolen, hvor vi hyggede os med is, mens hun hyggede sig i vandet. Campingfatter smed bl.a. mønter i poolen, som børnene kunne dykke efter, ligesom der var musik og mulighed for køb af drikkevarer af forskellig slags. Fredagen bød desuden på ansigtsmaling samt kreativt værksted for dem, som ønskede det,

Legepladsen
Lørdag bød ligesom dagen før på poolaktivitet og høj sol, men derudover gik turen for vores børn på 4 og 7½ også til legepladsen flere gange ligesom den i øvrigt også havde gjort det de foregående dage. Legepladsen på Topcamp Terrassen er et kapitel for sig selv. Der er lidt for enhver smag og ikke mindst alder. Der er et stort grønt område, som byder på net til beachvolley / badminton, fodboldmål og hængekøjer, ligesom der er både trampolin, hoppepuder, mooncars og svævebaner. En tak længere oppe nærmest i forlængelse af området ligger en mindre legeplads med sand, hvor der er rutchebaner, gynger osv for det mindre publikum, ligesom der går geder i en fold. Der er derfor rig mulighed for børn i alle aldre for at finde nye legekammerater og få tiden til at gå på legepladsen.

I det hele taget er der mange muligheder for aktivitet på Topcamp Terrassen. Der er f.eks. også en super flot minigolf bane, ligesom der er et aktivitetsrum for de lidt større børn med poolbord, fodboldspil, airhockey og bordtennis. Ved informationen findes også et mindre rum med playstation og internetcafé. Derudover var der i den periode vi var der, også arrangeret hypnose, tøjmarked og aloevera demonstration, ligesom der en aften kunne købes hot dogs fra en pølsevogn og grilles på fællesgrillen.

Flotte fællesfaciliteter
Servicebygningen på Topcamp Terrassen er placeret meget centralt midt på pladsen, og der er både almindelige toilet- bruseforhold opdelt i herre/dame, ligesom der en del familierum. Der er også en børneafdeling med små toiletter og brusere samt pusleplads og små plastbadekar udformet som biler til de allermindste gæster. I betragtning af, at campingpladsen var ret booket med gæster, da vi besøgte den, oplevede vi stor renlighed i servicebygningen, så det var bestemt positivt, da mange jo har sin gang der i løbet af dagen. Bad er gratis i børneafdelingen, hvorimod man bruger bomkortet som betalingskort i de resterende brusere.

I samme bygning findes også fine køkkenfaciliteter, både et mindre og et større udfor poolområdet. Der er ligeledes her en stor terrasse, hvor man kan nyde sin mad og den fantastiske udsigt over søen.

Ved indgangen til campingpladsen ligger en lille butik, hvor man har mulighed for at købe de mest fornødne dagligvarer, ligesom der kan bestilles morgenbrød og købes badedyr til poolen, som vores børn benyttede sig af. Selv badetøj sælges der i et lille udvalg, hvis man skulle have glemt det derhjemme. Man skal dog være opmærksom på at køb af fastfood kun er muligt, når pølsevognen besøger campingpladsen, så man skal ikke påregne at kunne købe lidt hurtig mad på selve pladsen, men 10 minutters kørsel til Ry kan dog løse det problem.

På Topcamp Terrassen er der både mulighed for leje af hytter samt campingvogn, såfremt man ikke lige selv ejer en vogn eller telt. Flere af hytterne ligger med udsigt over søen, og der er flere forskellige størrelser og indretninger.

Topcamp Terrassen ligger i et rigtig flot naturområde, og ca 10 min. gang fra turbådene, som sejler på Silkeborg Søerne. Der er en lille havn, man kan gå ned og kigge på ved vandet, ligesom der er udsigtspunktet Gammel Kol i gåafstand, som er et udsigtspunkt over søerne og himmelbjerget ca. 91 m over havet. Området byder især også på en flot cykeltur for cykelentusiaster, og ellers er der jo også altid Aqua i Silkeborg, som er Nordeuropas største ferskvandsakvarium samtidig med det er en stor naturpark med spændende dyr.

Vi besøgte Topcamp Terrassen igen weekenden efter, hvor det var pinse, og også her summede campingpladsen af liv og glade mennesker, som nød godt af blandt andet pony ridning, snobrødsbadning, ansigtsmaling og kreativt værksted, hvor man bl.a. kunne male sin egen sparebøsse. Et stort hit ved vores børn, som meget gerne ville have en lille ting med hjem, de selv havde lavet. Ansigtsmaling hitter jo altid, og den søde mariehøne og seje spiderman jeg fik med derfra var bestemt også meget stolte over deres resultat.

Alt i alt byder Topcamp Terrassen på utrolig mange aktiviteter for alle aldre, så man kommer ikke til at kede sig. For os med mindre børn er det rart med en legeplads, som henvender sig til begge aldersgrupper, så de selv kan rende af sted og samtidig nemt få tiden til at gå i flere timer. Det giver jo også lidt ferie til os forældre, som så i stedet kan nyde udsigten og slappe af.

Vores bedømmelse:
Beliggenhed:
Servicebygninger mm:
Aktiviteter:

Topcamp Terrassen kan helt sikkert anbefales uanset om man er til natur, aktivitet eller blot afslapning samtidig er der kort kørselsafstand til Silkeborg for dem, som søger byliv og shopping. Bestemt en campingplads vi besøger igen.

Helle Hansen
Sjovforborn.dk
15. juni 2011


Udgivet

i

af

Tags: