LEGOLAND i Tyskland

Legoland i Tyskland
måske den perfekte overnatning på vej sydpå
Når sommerferien står på kør-selv-ferie til Frankrig eller Italien, er der mange der vælger at tage en overnatning på vej derned oftest i Tyskland. Det bliver ofte til et motel tæt ved motorvejen, men der er andre og sjovere muligheder. Her får du en af dem.

Der er nok ikke så mange der ved det, men der findes faktisk også et LEGOLAND i Tyskland. Det ligger mellem München og Ulm, tæt på A7, og her kan man virkelig tale om en ”Sjovforbørn-overnatning”. Vi valgte at teste stedet i den første uge af sommerferien, fra søndag til tirsdag i uge 26. Vi havde i meget god tid bestilt (men ikke betalt) et familieværelse til max 6 personer i LEGOLAND Ferienpark lige klods op af LEGOLAND.

Turen dertil fra Århus tog ca. 11 timer inkl. 3-4 korte pauser, og så var vi også kommet rigtig langt ned i Tyskland. Vi landede i ferieparken søndag sen eftermiddag, og vi blev taget imod på ægte LEGO maner. Super børnevenlig feriepark med legepladser overalt. I ferieparken er der mulighed for at overnatte med camper eller campingvogn, men der er også en masse små feriehuse svarende til familieværelser på et hotel. I vores hus var der plads til 6 gæster, og det var indrettet i ridderstil med lego på væggene og på hovedpuderne.

Udover legepladserne var der faktisk også en badesø. Det er ikke en, de rigtig tager ansvaret for, men den er da indrettet med badestrand med sand, liggestole, iscafe mm., så der er ingen tvivl om hvad meningen er med den. Og børnene elskede den. De var ude og bade begge aftener, og det var helt super for små børn. På det dybeste sted var det nok knap en meter, så det var et trygt sted. Husk dog at der ingen livredder er, så hold selv øje med de små.

Aftensmad på tysk
Der er ingen køkkenfaciliteter i husene, og hele ferieparken er lagt an på, at man spiser i restauranten. Så vi trissede derhen uden de store forventninger for at indtage aftensmaden. Og her kommer så artiklens eneste klagepunkt, men til gengæld et stort et af slagsen: Maden var simpelthen så ringe. Her var der i den grad skåret på kvaliteten. Så en anbefaling er hermed givet videre: Vælg et andet sted at spise aftensmad. Morgenmaden er ganske glimrende og også normalt inkluderet i overnatningsprisen, men aftensmaden er altså efter vores mening meget ringe.

Vi har selvfølgelig også lige en løsning på problemet: Den anden aften valgte vi at køre de få kilometer til Günzburg, som er en hyggelig tysk by med en charmerende gammel bymidte. Helt i centrum, på noget der hedder MarketsPlatz finder man et væld af restauranter. Vi spiste på en italiensk restaurant i en af sidegaderne. Ikke noget særligt, men 100 gange bedre end i ferieparken. Til dessert kan vi anbefale en iscafe, også lige op ad MarketsPlatz, der solgte dejlig italiensk is til kr. 12 for 2 kugler is. Absolut ikke dyrt og meget velbesøgt.

Men nok om maden. Hele fordelen i at vælge en dobbeltovernatning er, at man ikke skal køre langt 2 dage i træk. Man får lige en pause, hvor der sker noget sjovt, og så er man klar igen.

LEGOLAND på tysk
Kun 10 minutters gang fra feriehuset gennem skoven ligger det tyske LEGOLAND. Og det var faktisk meget som forventet. En del gengangere fra Billund men også mange forskelligheder.

Det tyske LEGOLAND virker ligeså pertentligt og lige så gennemført som vores pendant i Billund. Der er noget for både store og små, og overalt er der legoklodser. Af gengangere kan nævnes Dragen, som dog er noget vildere i Tyskland, LEGO Racers, Safaribilerne og biografen, hvor de viser de pragtfulde 4D LEGO-film.

Derudover er der blevet plads til en stor træstamme-rutsjebane, som vi bl.a. kender fra Djurs Sommerland og den noget mindre af slagsen i LEGOLAND Billund. Uden at komme nærmere ind på det, kan vi roligt sige, at man får sig en uventet overraskelse, når man prøver den.

LEGO Fabrikken
Men det allersjoveste tiltag, tyskerne havde fundet på, var en LEGO Fabrik, hvor man kunne se, hvordan man egentlig fremstiller de sjove klodser. Ligesom i Atlantis, starter rundvisningen med en sjov LEGO-film, og derefter bliver man ledt ud i fabrikken, hvor man selv kan prøve en masse ting og hvor man bl.a. kan se en lille udstilling af LEGO-figurene, som de har set ud igennem årene. Åh sikke gensyn for os ”gamle”, og hvor var klodserne bare mere enkle, dengang vi var børn.

På vej ud af fabrikken kommer man ud i butikken. Ikke noget nyt i det, men i den tyske version havde de givet børnene mulighed for selv at sammensætte deres helt egne LEGO-figurer. Der var en hel reol med hoveder, en med hår/hjelme, en med overkroppe, en med underkroppe og naturligvis en med våben og andet tilbehør. Rent paradis for en ægte LEGO-entusiast !!! Det var naturligvis ikke gratis. Man kunne købe 6 figurer for 7 euro. Men både vores børn på 4, 7 og 9 år og os voksne gik til opgaven med stor iver. Vi fik bl.a. bygget et par prinsesser, en handymand, en masse ninjaer, en sørøver, nogle soldater og også et par udefinerbare (bygget af den 4-årige). Perfekt. Indfør det gerne i Billund, tak.

Uden mad og drikke
Når sulten melder sig, er der meget at vælge imellem. Vi kan anbefale en tur på Dino Grill, hvor maden var rigtig god. Men man kan få alt det sædvanlige i LEGOLAND Tyskland, pizza, pandekager, kylling, burger mm. Is og snacks naturligvis også i massevis. Priserne var ikke lave men heller ikke alt for høje.

Husk badetøjet.
. For der kan nemlig blive vådt i LEGOLAND Tyskland. Der er blevet dejlig meget plads til vandsjov, og især de små børns paradis, som vi også kender det fra Billund, var lavet delvis om til vandpjaskeri. Nu var vi der på en varm dag, så hvordan det fungerer i 15 grader og regnvejr ved vi jo ikke, men i de 28 graders varme vi havde, var det fantastisk for børnene at blive kølet af. Vi havde blot givet dem alle 3 badebukser og en t-shirt på, så de hele tiden var klar til vandleg, og det fungerede perfekt. Er det nu knapt så varmt, så var der flere steder muligheder for at skifte til noget andet tøj.

Så vores konklusion var, at Billund og Tyskland sagtens kan måle sig med hinanden. De har en masse ligheder, og der hvor de er forskellige, er de lige gode. Men har man nu set LEGOLAND i Billund mere end et par gange, så er det bestemt en velkommen adspredelse at se den tyske version.

Alt i alt
Det er bare ikke sidste gang, at vi vælger at tage en ekstra feriedag i Tyskland. Vi har fået lidt blod på tanden, for der må være mange andre guld-steder at tage hen i syd-Tyskland. Ligger du inde med en ide, som du godt tør dele med andre, så skriv den herunder artiklen.

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk
Juli 2010

Din kommentar til artiklen?
Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:

Din kommentar:

Informationer
LEGOLAND Ferienpark
LEGOLAND Allee
89312 Günzburg
info@LEGOLANDholidays.de

Bemærk at priserne varierer kraftigt, alt efter hvornår man booker. Vi valgte en ”Frühbücker”-pakke, som var væsentlig billigere en listepriserne, og vi skulle ikke engang betale, før vi checkede ind. Så følg med i priserne og find det helt rigtige tidspunkt at booke på. Vi gav 452 euro for 2 overnatninger i familieværelse for 5 personer inkl. morgenmad og 2 dages entre til LEGOLAND.

Hvis man er på vej til Italien af E45 og normalt kører over münchen, så skal man her regne med en omvej på ca ½ time. Til gengæld er A7, som man kører det sidste lange stykke på, meget mindre traffikeret end den direkte vej til München


Udgivet

i

af

Tags: