Lalandia Rødby – Et forlystelsesmekka for børn

Lalandia er børnenes land, vi voksne er blot et nødvendigt vedhæng til børnenes erobring af vand, leg og underholdning. Her er det meste, og mine unger var fuldt underholdt i de tre dage vi var her.

Aquadome
I Aquadome er der linet op til mange timers sjov for ungerne – her er rutsjebaner til både store og små, bølgebassin, opvarmet udendørs pool og diverse boblebade. De voksne kan slå sig ned i de forskellige stole- og cafeområder eller selv kaste morgenkåben og hoppe med i vandet.

Aquadome er bygget op omkring en kæmpe glaskuppel, hvor solens brunende stråler faktisk kan trænge gennem ruderne. Så der skulle altså være mulighed for at få lidt sol på de blegfede vinterlår – jeg synes nu stadig at mine lår er forholdsvis blegfede, men måske skulle jeg bare været blevet et par dage til i Aquadome og ha smidt morgenkåben?!

Monkey Tonkey land
Monkey Tonkey land er et legemekka for børn – her må de alt det som de ikke må hjemme i stuerne. De må drøne larmende rundt og være vilde og lege fangeleg. Ungerne elsker det og du får rigelig tid til at tjekke både facebook, wordfeud og fulgt op på de seneste sms – jeg savnede dog muligheden for en veltillavet kop kaffe og en hyggeligere stol – men måske er det netop sådan, for at mor her skal komme ud af starthullerne og drøne lidt rundt med sine unger istedet for at sidde og dimse med iphonen og drømme om latte?

Orker du hverken unger eller telefon, så er der også rig mulighed for at bruge tiden på at scanne lokalet for en mand der er mere lækker end ham du selv har slæbt med (ja jeg nærmer mig de 40) eller tjekke andres unger ud for at se om ikke der er nogen der er mere uopdragne end dine egne.

Men hvorom alting er så har ungerne en fest og det er vel det det hele handler om når turen går til Lalandia.

Indendørs gader
Lalandia tilbyder også et indendørs gadeområde med butikker, biograf, bowling, spillehal, skøjtebane, minigolf og adskillige restauranter. Der er altså heller ingen undskyldning for at kede sig om aftenen – mine unger drønede hjemmevant rundt i gaderne, mens vi indtog dagens ration spareribs på Bones.

Personalet i Lalandia var generelt meget venlige og imødekommende, hvilket jo altid betyder alverden for indtrykket af et sted.

Husene
Vi lejede et hus af Lalandia. Her var god plads, der var både køkkenalrum, hems, soveværelser, terrasse og græsplæne. Men du skal være opmærksom på at du selv skal medbringe de ting som udgør en almindelig husholdning – håndklæder og sengetøj kan dog lejes på stedet. Heldigvis har Lalandia også sit eget supermarked, så du kan få shoppet håndsæbe, salt og madvarer.

Vi havde en del problemer med at få varme i huset og det kunne mærkes, da det var minus 5 grader udenfor, men udover dette var det bestemt et ophold som faldt I god jord hos alle ungerne.

Så orker du ikke flyveturen til Gran Canaria, så byder Rødby på et udemærket og noget billigere alternativ.

Sille Kongstad
Skribent Sjovforbørn.dk
Januar 2012


Udgivet

i

af

Tags: