Kombineret by- og campingferie ved Barcelona

Kombineret by- og campingferie ved Barcelona

Der ligger mange skønne storbyer i Europa, hvor der også er masser af spændende oplevelser for børnene. Men særligt Barcelona har grebet mig og mine børn. Det er en smuk og interessent by, der byder på forskellige oplevelser for hele familien.

Har man ikke lyst til at bo inde i Barcelona, kan jeg kraftigt anbefale at trække sig ud til Costa Dorada eller Costa Brava og derfra tage tog/bus/bil ind til Barcelona. Vi besøgte Barcelona og Costa Dorada i april og oplevede at det var utrolig nemt at komme ind til Barcelona. Og så har man alle de fordele der også følger med at bo med børn på en campingplads.

Costa Dorada stranden

Barcelona
Der er i vores øjne kun én måde rigtigt at få set Barcelona på, og det er siddende på toppen af en dobbeltdækkerbus, hvor man kan stå af og på, når man ser noget spændende. Den næste bus kommer igen 15 minutter senere, så det er en fantastisk afslappende måde at opleve byen på. Det er ikke billigt, men det er alle pengene værd især hvis man sætter en hel dag af til oplevelsen.

Der er 3 ruter rundt i byen, som griber ind om hinanden. På turen kan man bl.a. besøge den olympiske by, Camp Nou, hele det spændende havneområde og selvfølgelig kan man også stå af ved Ramblaen og gå de ca. 2 km. op af hovedgaden indtil man igen støder på bussen.

Barcelona turistbus

Camp Nou
Jeg har to meget fodboldglade børn, og lige som mange millioner andre børn, så står et besøg på FC Barcelonas hjemmebane Camp Nou højt på ønskesedlen. Vi har tidligere haft Sjovforbørn skribenter på Camp Nou, så du finder mange flere oplysninger om stedet her: https://www.sjovforbornpaaferie.dk/ferieartikler/camp-nou.asp?ID=121 og https://www.sjovforbornpaaferie.dk/ferieartikler/fodboldtur-til-barcelona.asp?ID=32

Dog kan jeg sige, at et besøg på deres museum er et absolut MUST. Det er ikke dyrt (hvis man kan holde sig i skindet og ikke investere i for mange billeder) og man kommer virkelig rundt i alle afkroge af det flotte stadion. Er man i bil, så er det nemt at køre direkte til Camp Nou, hvor parkeringen også er gratis. Forsøg dog ikke det samme på en kampdag.

The Camp Nou Experience

I løbet af vores ferieuge var vi i Barcelona to dage. Resten af tiden gik med dejlig campinghygge i det fredelige Vilanova i la Geltrú små 30 minutter syd for Barcelona.

Vores campingoplevelse
Vi havde valgt en campingplads lidt tilbagetrukket fra ferieby og strand, men med kort afstand til begge dele. Camping Vilanova var et fredeligt åndehul men med masser af aktiviteter samtidig. Vi valgte den bl.a. ud fra de indbydende swimmingpools og især ud fra de 3 store multibaner, hvor glade fodbolddrenge slog sig løs fra morgen til aften.

3 flotte multibane

Campingpladsen har ikke mere end 20 år bag sig og var tidligere en farm. Det har man valgt at bygge videre på med respekt for fortiden, og det er længe siden at jeg har set en campingplads så fint indrettet i tråd med den natur, den er en del af.

Der er alt det der skal være på en børne- og familievenlig campingplads. Vi manglede ikke noget, og når vi fik lyst til en udflugt, så gik der en bus direkte fra campingpladsen ned til stranden og byen. Uden helt små børn kan man også tage en rask gåtur til stranden Knap en time og med fornøjelsen af at opleve mange områder, som ikke bærer præg af turismen men viser Spaniens lokale hverdag.

Plads til afslapning i poolen

Vil man som vi, også opleve Barcelona med base på campingpladsen, så er der den luksus, at der også direkte fra Camping Vilanova går flere busser dagligt til og fra Place Espania midt i Barcelona. Det kan anbefales at vælge bussen, da man sparer en del penge på motorvejsafgifter og parkering.

Besøger man pladsen i for- og efter-sæsonen, så er der den ekstra fordel, at de også har en indendørs pool-afdeling med tilhørende spa og fitness. Dejligt når vejret ikke lige rammer de 25 grader.

Mobilehome Waikiki – Vacansoleil

Læs meget mere om campingpladsen på http://www.vilanovapark.com/ Vi rejste med Vacansoleil, som i vores øjne har meget fornuftige priser og et kæmpe udvalg. På Vilanova Park boede vi i et mobilehome af typen Waikiki med en skøn overdækket terrasse, der var en kæmpe fordel når der kom de små regnbyer, som nogle gange bare varer et par minutter.

Vacansoleil har en helt perfekt placering i området lige midt i alle aktiviteterne men stadig i fred og ro. Læs mere om mobilehomet og Vacansoleil på http://www.vacansoleil.dk/camping/info/spanien-costa-dorada/vilanova-i-la-geltru/campingplads-vilanova-park/VDK/7/2101000/

Fly og transport
Vi rejste med Ryanair fra Billund til lufthavnen i Girona, som ligger nord for Barcelona. Derfra lejede vi en bil og havde ca. 1 time og 20 minutters transport til Vilanova. Det var en smuk tur, som også gik ind igennem udkanten af Barcelona, men har man knap så meget tålmodighed, så kan man rejse til lufthavnen inde i Barcelona, dog kun fra København.

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk
Maj 2015


Udgivet

i

af

Tags: