Kalmar Slot – Kvalitetsunderholdning for poderne

Kalmar Slot i Sydsverige
Kvalitetsunderholdning for poderne!
Hvem siger at det behøver at være kedeligt at udforske et slot? Både i Danmark og i Sverige bydes der på flere slotte, der præsenterer sig som mere end bygninger og kanoner. I Danmark har vi bl.a. Kronborg Slot, og på en nylig tur til Sverige, fandt jeg så ud af, at den bedste underholdning findes på Kalmar Slot i det østlige Skåne.

Kalmar ligger ca. 5 timers kørsel fra København, så et besøg bør kombineres med en overnatning evt. på Øland, som ligger lige ud for Kalmar.

Det oprindelige slot er fra 1100 tallet, men det slot, der står tilbage nu, er bygget dels i 1200 tallet og dels i 1500 tallet. Faktisk var slottet i 1397 rammen om forhandlingerne om Kalmar-Unionen (Sverige, Danmark og Norge). Fra 1412 og frem til 1658 gik den dansk-svenske grænse lige syd for Kalmar, så slottet var i mange år et vigtigt værn mod Danmark. Det bærer det stadig præg af, da man som dansker skal være forberedt på at træde ind på slottet som en tidligere krigs-modstander.

Slottet er utrolig velholdt og meget smukt, og når der i denne sommer bydes på en massiv levendegørelse på slottet, så kommer det helt til sin ret.

I slottets mange gange og sale kan man læse om slottets spændende historie. Men selvom det højst sandsynligt vil være spændende for de fleste, så vil det være noget helt andet, der falder i børnenes smag. I denne sommer kan man nemlig selv prøve at blive prins eller prinsesse eller måske hofnar eller ridder?

Slotskampen
Når man ankommer til slottet, bør man straks tilmelde sig Slotskampen. Her skal børnene igennem 10 udfordringer før de kan blive kåret til favorit-figuren. De bliver iklædt en væbner-dragt, og så går det ellers derudaf med vovemod og eventyr.

Et sted skal barnet til hest dræbe en drage et andet sted er det rotter, der skal bekæmpes. De skal også prøve en tur igennem en hemmelig gang i et das !! Og alle udfordringerne er sjove og meget forskellige. Man kan tage dem i sit eget tempo, blot man til sidst overholder sin aftale med prinsessen.

For afslutningen på slotskampen er helt i særklasse. Først bliver du ført ind i et omklædningsrum med kostumer, der vil kunne imponere langt de fleste. Her er der ingen FætterBR-kjoler eller Klokkeblomst-kostumer. Her er kvalitets prinsessekjoler, smukke prinse- og ridderdragter og meget mere. Og der er noget til enhver størrelse. Et paradis for børn med god fantasi.

Når børnene er iklædt de smukkeste dragter, skal de udnævnes af selveste prinsessen. I riddersalen bliver både voksne og børn instrueret i at bukke dybt for majestæten, før hun roser børnene for deres vovemod og sender dem af sted med en lille erkendtlighed. Gennemført !!

Sjove indslag for børn
Men udover Slotskampen bliver der også tid til at læse eventyrhistorier i tårnet eller at se på Askepots sko i en glasmontre.
Når sulten nærmer sig, er der en lille cafe, der serverer dejlig mad i smukke omgivelser.

Alt i alt kan vi sende vores varmeste anbefalinger til en tur til Kalmar. Det vil nok være en af de oplevelser, som børnene ikke lige glemmer igen og at det er på svensk har ingen betydning.

Rigtig god fornøjelse

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk
Juni 2011


Udgivet

i

af

Tags: