Hotel Fårup – Fårup Sommerland

Hotel Fårup – Fårup Sommerland

Præcis en måned efter Hotel Fårup blev indviet var min familie og jeg så heldige at overnatte på hotellet i forbindelse med vores besøg i Fårup Sommerland.

Hotel Fårup har været halvandet år undervejs, og har 51 værelser med en overnatningskapacitet på 220 personer. Hotellet ligger inde i skoven, og er hele vejen igennem holdt i bedste svensk skovhyttestil. Når man vælger at lægge et hotel inde i en skov, er det vigtigt at dette ikke skiller sig helt ud fra naturen, og det gør Hotel Fårup bestemt ikke. Det falder helt naturligt ind.

Værelserne:
Hotel Fårup er en træhytte i stor format, der er ”blade” på brusekabinerne”, fuglehuse på væggene, små fugle hist og pist og grene i hjørnerne på værelserne. Køjesengen til børnene er bygget op som et mini træhus med små vinduer, så selv mine halvstore børn på 9 og 12 år syntes det var mega sejt.

Der findes værelser i forskellige størrelser og med forskellig udsigt. Vi havde en formidabel udsigt over søen til Orkanen og Falken i Fårup Sommerland, hvorimod de på den anden side havde udsigt ud i skoven, og måske var heldige at se skovens dyr.

Restauranten:
Der er mulighed for at spise aftensmad i restauranten på hotellet, hvis man ønsker det. Husk dog at bestille bord, hvis du vil være sikker på at få et. Vi fik den lækre aftenbuffet, som bestod af et par forretter med fisk, lidt hovedretter med blandt andet kylling, and og kalvekød, kartofler og salater samt tre forskellige desserter og kiks med ost. Udover dette var der en speciel børnemenu med blandt andet fiskefilet, lasagne, pommes frites og frikadeller, så det skulle være muligt at finde noget for en hver smag også til de små.

Afhængig af vejret kan man vælge at spise inde, hvor den store elg på endevæggen nikker veltilpas velkommen med jævne mellemrum, eller man kan vælge at sidde ude på terrassen med udsigten over søen og Fårup Sommerland.

Betjeningen i restauranten er helt i top. Meget venligt personale, der var hurtige til at servere drikkevarer og fjerne beskidte tallerkner, ligesom de smilende og venligt tog imod os, da vi kom.

Opholdet hos Hotel Fårup er incl. morgenbuffet, som foregår i samme restaurant. Her sad vi ude og spiste, idet det var skønt vejr. Morgenbuffeten var stor og alsidig med traditionelle morgenmadsprodukter med mælk, rundstykker, franskbrød, rugbrød og diverse pålæg, honning, marmelade og ost. Ligesom der også var scrambled eggs, pølser, bacon og frugt samt diverse drikkevarer i form af vand, mælk, juice og kaffe/the. Der var rig mulighed for at ligge en god bund, så man var kampklar til turen i Fårup Sommerland. Rigtig lækker morgenbuffet at starte dagen på.

For børnene:
Lige udenfor hotellet er der til den ene side en fin legeplads, som naturligvis er bygget op omkring skovtemaet og Fårup maskotterne Egern og Pindsvin. Her er rutchebane, klatrestativ, gynger, vipper og sand. Går man til højre ved hotellets terrasse finder man trampoliner fodboldbane, en lille strand samt et hyggeligt bålhus med bar og naturligvis bål.

Inde i selve hotel lobbyen er der et hygge område med sofaer, kunstigt bål og en masse spil. Her er rig mulighed for at spille et familiespil og hygge med børnene, når der skal lidt mere ro på, eller hvis det regner udenfor.

Generelt:
Der er mange sjove detaljer på Hotel Fårup. F.eks. har hvert værelse et ”dyreskilt” som værelsesnummer, og på toilettet ved receptionen er der ”blade” på loftet og kunstig fuglefløjt. I restaurenten hænger et stort elge hoved på endevæggen og nikker veltilpas velkommen til gæsterne ligesom udsmykningen generelt bærer præg af træstammer, stubbe og bark.

Om morgenen kommer Egern og Pindsvin forbi hotellet og siger godmorgen til de mindste her kan man få taget et foto eller få lov at få et kram af de to søde dyr.

Når man er gæst på Hotel Fårup har man adgang til Fårup Sommerland en halv time før andre gæster. Der er nogle få af forlystelserne, der således også åbner en halv time før, bl.a. Orkanen og Falken. Det skal man benytte sig af mine børn nåede 2 ture i Falken og 5 i Orkanen, før resten af Fårup Sommerlands gæster indtog parken.

Resten af dagen var vi på lige fod med alle andre, men det var nu først i vandlandet, at vi for alvor oplevede kø. Det skal dog også siges, at det var vandlandets åbningsdag, og det var 25 gr., så det var perfekt timing til at finde badetøjet frem.

Vi kunne sagtens finde på at besøge Hotel Fårup igen vi bor 2½ times kørsel fra Fårup Sommerland, så for os er det ret lækkert, at vi kan tage en overnatning og være friske til, når det går løs i parken. Jeg kan rigtig godt lide, at stilen med skov-temaet er ført igennem til hotellet, og træ ”hytten” passer bare rigtig godt ind i skoven og naturen. Begge mine børn var meget begejstrede, og vil meget gerne på besøg igen, så jeg kunne forestille mig, at de mindre børn også ville synes, det ville være et kæmpe hit.

Super hyggeligt sted, som jeg varmt kan anbefale andre at prøve.

Helle Hansen
Sjovforbørn.dk


Udgivet

i

af

Tags: