Hawaii-øen Maui er sjov for børn… og voksne

Hawaii-øen Maui er sjov for børn… og voksne
Vi har to drenge på henholdsvis 6 år og 9 år. Vi har tidligere rejst langt og kort med dem, og de er gode til at rejse. I november blev det for meget for os med al den regn. Vi besluttede at bruge penge på en forlænget vinterferie i uge 7 og 8 til Maui.

Vi brugte en del tid på nettet for at finde nogle billige flybilletter, hvilket lykkedes, uden der var alt for mange stops og ventetid undervejs. Vi fløj Billund-Amsterdam, Amsterdam-LosAngeles og Los Angeles-Kahului. Samlet pris kr. 26.500 tur retur for os alle.

Lang flyvetur
Det er en lang rejste til Maui! Flytiden er ca. 18-19 timer. Vores sammenlagte rejsetid ud var i alt 30 timer og turen hjem varede et par timer mere, men Maui er rejsetiden værd! Det er intet mindre end et paradis for børn og voksne. Der er sommer året rundt. Godt nok skulle det regne lidt mere om vinteren, men det mærkede vi intet til. Drengene havde også nogle overvejelser om, om de lokale overhovedet har andet end sommertøj og klipklapper i deres garderobe.

Vi er en surferfamilie, så vi valgte at bo på nordkysten og havde gennem andre surfere fundet en lejlighed, som var perfekt for os. På nordkysten er der mere barske strande med store bølger og klipper. Så de fleste børnefamilier og turister i det hele taget vælger at bo på sydkysten ved Kihei eller vestkysten ved Lahaina. Her er gode badestrande og gode forhold for begyndersurfing, men der er også mange turister, og det er her de store hoteller ligger.

Men uanset, hvor man vælger at bo, skal man leje en bil, så man kan komme rundt og se den fantastiske ø. Vi havde lejet en minivan over nettet til en fordelagtig pris kr 5.000 for to uger med fuld tank, forsikringer og det hele.

Vi har selv sagt været ude at surfe en del. For familier, som ikke surfer, er der gode muligheder for få et kursus eller bare leje et stort surfboard eller booggieboards og så forsøge sig i bølgerne ved Kihei eller Lahaina. Der er rigtig gode muligheder for at få nogle gode ture, selv om man er helt newbie. Og vandet er dejligt varmt.

Desuden er det et must at tage en snorkeltur. Flere steder kan man snorkle direkte fra stranden, hvor der er fine koraller og masser af flotte fisk i alskens farver. Man kan også se fiskene, selv om man ikke kan svømme. Man kan enten tage en tur i det store akvarium Maui Ocean Center, som bestemt er et besøg værd for børn som for voksne. Drengene mente helt sikker, at det var bedre end Kattegatcentret i Grenå.

Vulkanøen Molokini
Man kan også sagtens tage med en af bådene til vulkanøen Molokini, som er rigtig flot og ligger en ganske kort sejltur ude. Selv om man ikke kan svømme, så kan man se fiskene i en glasbund i båden eller man kan komme i vandet på en særlig flydetingest med glas i og med svømmevest på, så man føler sig sikker. De har også et besætningsmedlem i vandet på et surfboard, som er klar til at hjælpe én, hvis der er behov for det. Vores yngste på 6 år kan ikke svømme sikkert endnu, så han var rigtig tilfreds med at flyde rundt i flydetingesten med vest på. På sejlturen frem og tilbage kan man om vinteren ikke undgå at se hvaler og havskildpadder og også delfiner. Det vrimler ganske enkelt med hvaler i Mauis sydvestlige bugt om vinteren. De kommer ned fra Alaska for at parre sig og få unger. Vi har også været på New Zealand, hvor man bestemt skulle være mere heldig for at se hvaler.

Vi har derudover været på tur i bjergene og se og bade i vandfald. Vi har været oppe på toppen af den udslukte vulkan i 3000+ meters højde og gå en tur ned i krateret, hvor farverne var helt fantastiske. Vi har duftet til ananasmarkerne, spist de friske ananas, bananer, papaya og kokosnødder. Nydt farverne på blomsterne og fuglene. Betragtet sukkerrørsmarkerne. Nydt det dejlige varme hav, som er meget salt og uden tang, så det er rent, rent, rent og lugter ikke som havet i Danmark. Og drengene og min mand har nydt amerikanernes flair for store biler. Her er rigtig mange forskellige og fine biler at kigge på lige fra de nyeste Corvetter til potente monstertruckere.

Stemningen på Maui
Børn er meget velkomne på Maui overalt. Der er ingen problemer overhovedet. Folk tager babyer med på restaurant som det mest naturlige i verden. Hvis ens pode pludselig får brug for et toilet, hvilket jo kan ske, så er man velkommen til at spørge i en hvilken som helst butik og få lov til at låne deres toilet, og man får endda et smil og et aloha med på vejen. Det skal dog siges, at vi ikke har færdes så meget i kvartererne, hvor de fine store hoteller ligger, dvs. på sydkysten omkring Wailea og Makea. På strandende, der har hver deres navn og kaldes beachparks, er der skraldespande, toiletvogne eller toilethuse og ofte også brusere, så man kan skylle sandet af.

Hawaii og Maui er jo USA selv om her er en lidt mere afslappet og ‘hang loose’ kultur. Det er tydeligvis også amerikanernes eget feriested, hvor de kommer for at slappe af. Drengene har været ret optaget af den amerikanernes livsstil. De har undervejs på turen lavet en liste over, hvad amerikanerne godt kan lide. Den kommer her:

1. Store biler og fede biler.
2. Store portioner mad, bl.a. pizza, som ikke kan være i en alm. ovn, og store is, som drengene slet ikke kunne spise det hele af.
3. Store toiletter, fordi mange er tykke – drengene havde følelsen af at falde ned i dem, og grinede meget af det.
4. Klipklappere.
5. Ananas- og sukkerrørsmarker.
6. Dollars
7. Heste
8. At surfe
9. Kager og sodavand
10. Shave ice – som er en isblok, hvor der barberes krystaller af og til sidst tilsættes smag med forskellige frugtsirup – mango, jordbær, ananas m.m. Det minder lidt om slush ice.

Drengene siger, at de kan lide rigtig, rigtig, rigtig mange ting de amerikanere, og de er mærkelige. Ikke desto mindre har de begge bebudet, at de vil bo på Maui, når de bliver voksne.

Hvis din familie har fået lyst til at tage til Maui og gerne vil høre mere, så kan jeg kontaktes på mariegramstrup@hotmail.com .


Udgivet

i

af

Tags: