Fryd, forkælelse og 100 % fornøjelse på Ferskvandscentret!

Ferskvandscentret i Silkeborg danner ramme om kursus og konferencefaciliteter klods op af AQUA. Her er mulighed for at overnatte i rolige omgivelser kun et stenkast fra Silkeborgsøerne og Gudenåen. Der er gratis adgang til AQUA for overnattende gæster, der kan trække sig tilbage på værelser i bedste hotelstil. Børnefamilien kan som noget nyt vælge at indkvartere sig på særlige TEMAværelser og det kunne vi ikke stå for!

Temaværelser et unikt koncept!
Da Ferskvandscentret for nyligt fik totalrenoveret alle deres 49 værelser, blev 6 værelser omdannet til TEMAværelser. Hvert værelse er opkaldt efter et af de dyr, der bor i AQUA og dermed også i den danske natur. På værelset findes store smukke billeder (fotostats), en blød tumlemåtte til de mindste med påtrykt billede af dyret og en tavle, der viser anlægget ved AQUA plus brikker med hvor dyrene bor. Desuden findes en kasse med ganske lidt legetøj (her måtte meget gerne være mere og til flere aldersgrupper!), en DVD-afspiller + én film om dyr med børnenes ven Sebastian.

Vi ville gerne se filmen sammen på værelsets lækre store fladskærm, men det var umuligt at koble DVD-afspilleren til for far, der ellers er ingeniør. Idéen er tydeligvis, at børnene skal muntre sig med filmen alene. Da vi sætter samvær højest, og alle deler interessen for dyreliv, ville det være oplagt, at der i stedet var en DVD-afspiller i forbindelse med værelsets TV og/eller en filmkanal med naturfilm.

Selve værelserne, som vi havde fået to af, var lig med 100 % fryd og forkælelse: Et familieværelse med dobbeltseng og stor lædersofa, der hurtigt kunne trylles til en lækker dobbeltopredning til to store unger plus et alm. dobbeltværelse. Til begge værelser fandtes store nye lyse badeværelser med enorme badekar, brusekabiner og håndklædetørrere. Miljørigtigt eller ej kan være svært at vurdere, da det i dag er muligt at lave den slags langt mere miljørigtigt end for få år siden. Vi nød i hvert fald den rene forkælelse!

I bedste børnevenlige stil havde temaværelserne to små lænestole til ungerne. Sødt og charmerende! Vores værelser havde fransk altandør, så der kunne komme masser af lys og frisk luft ind. En rigtig dejlig ting!

De små detaljer var også i orden: barskab så man kunne ty til at købe sig en enkelt flaske, hvis behovet skulle opstå. Desuden fandtes der elkedel + kaffe, the og kakao. Vi fik imidlertid ikke redt senge under opholdet, men det kan måske tilskrives helligdagene. I hvert fald løb vi tør for varme drikke på den første aften. Alligevel er en elkedel rar at have. Især for børnefamilien med småbørn.

Morgenmad med smag og holdning bag
Ferskvandscentrets cafeteria – eller cafe som de også kalder det – er beliggende i den smukke hovedbygning. Her havde sanatoriet Vejlsøhus fra 1903 til huse. Interiøret er en kende slidt og ikke just sidste mode, men til gengæld frister en lækker, sund og spændende morgenbuffet med næsten alt, hvad hjertet kan begære. Vi vil personligt hellere spise økologiske mejeriprodukter, koldpresset æblejuice og have ost, vi selv skærer af, frem for en buffet med vacuumpakkede portionspakninger af intetsigende madvarer, så stor ros herfra.

Overnattende gæster kan forudbestille sandwich og salater til deres afrejsedag, så der er sørget for frokost til hjemturen. En hel igennem god og fornuftig idé, som mange børnefamilier nok skal glæde sig over. Især fordi Ferskvandscentrets cafe serverer sund og prisfornuftig mad.

Ferskvandscentret den oplagte base
En familieferie med afsæt i Ferskvandscentret er ideel: Rammerne er trygge, af høj kvalitet, og der er taget højde for børnefamiliens behov. Samtidig er der fred og ro, når der skal hviles ud, skønne stier til lange gåture og mulighed for lidt tidsfordriv med boccia eller petanque. Med sin beliggenhed er det hurtigt at komme til Ferskvandscentret lige i midten af Jylland. Og bedst af alt er, at I kan vælge de smukkeste veje, så turen også bliver balsam til sjælen. Der er aldrig langt til små og store oplevelser for børnefamilien uanset om I vil nyde Jyllands store attraktioner eller vil starte med det, Silkeborg er kendt for. AQUA er bare bedst!

AQUA fri entré ved overnatning på Ferskvandscentret
Som Nordeuropas største ferskvandsakvarium har AQUA selvfølgelig massevis at friste med. Som børnefamilie er det ekstra attraktivt, når naturparken er suppleret med en herlig og hyggelig legeplads, hvor hele familien kan lege med vand, give sig i kast med balanceleg og more sig på svævebanen. Dét var lige noget vi kunne bruge.

For os er AQUA unik, fordi vi føler os meget tæt på dyrelivet både inden døre i oplevelsescentret men specielt også udenfor i naturparken, hvor vi kan stå tæt på og betragte anden, der ruger på reden, og kikke ind af ruden for at se, hvordan bæverne ligger og snorkbobler. Jo, det virker helt velfortjent, at AQUA er en 4-stjernet attraktion, og vi var glade for at kunne komme forbi hver dag i forbindelse med vores besøg. På den måde kan man fordybe sig mere og mere. Herligt at vi også havde fri entre på afrejsedagen. Det viser blot, hvor stor og god service der er på Ferskvandscentret og AQUA!

Nønne Lønne Votborg
Sjovforbørn.dk
Maj 2010

Din kommentar til artiklen?
Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:

Din kommentar:

Informationer
Værd at vide: Et af temaværelserne er handicapvenligt; her er dog ikke badekar på badeværelset.

Læs om og se Ferskvandscentrets lille film om temaværelserne her:
http://www.ferskvandscentret.dk


Udgivet

i

af

Tags: