Frigård Camping – Danmarks sydligste campingperle

En dejlig solrig Skærtorsdag blev vi budt velkommen på Frigård Camping i Kollund i Sønderjylland. Frigård Camping er det sydligste i Danmark man kommer, blandet med en fantastisk natur, Flensborg Fjord og ikke mindst en super familieplads med børnene i fokus.

Stort aktivitetsprogram
Vi har efterhånden besøgt mange campingpladser rundt i landet, og der er stor forskel på, om de laver aktiviteter for børn, og hvor alsidigt og spændende aktivitetsprogrammet er. Frigård Camping ligger uden tvivl i toppen af dette niveau, og på intet tidspunkt havde børnene mulighed for at kede sig og sige, at de ikke vidste, hvad de skulle lave.

Allerede på vores første dag gik de i lag med at male på t-shirts, og senere var der mulighed for at lave pandekager og være med til filmaften. Dagen efter kunne børnene blive ansigtsmalet, lave påskepynt og ikke mindst deltage i det sjove påskeløb, som var et orienteringsløb fordelt med 13 poster rundt på campingpladsen. Der var præmier til dem, der var først tilbage, ligesom der var præmier til dem, der svarede alle rigtigt. Sidstnævnte gjorde vores børn, så der var stor jubel, da de modtag deres præmie i form af slik, og meget stolthed over at være eneste hold med alle rigtige. Om aftenen samme dag var der børnedisko, og også her fik vi et par glade, svedige børn hjem, som bestemt havde hygget sig med diverse konkurrencer, chips og sodavand.

Næste dag kunne man male på krus, deltage i børnebanko med fine præmier, spille fodboldkamp og lave snobrød over bål. Vores sidste dag var søndag, hvor der traditionen tro var jagt efter påskeæg. Alle børn mødte op i aktivitetshuset, og alle blev ”sluppet løs” på samme tid, hvorefter den vilde jagt gik efter påskeæg. Der var tæt ved 200 børn med i jagten. Nu hedder det godt nok jagt efter påskeæg, men det burde måske nærmere hedde jagt efter påskeposer, for hold da op en fin pose slik med forskellige påskechokolader, alle børn fik.

Efter påskeæg jagten var der mulighed for at male på lærred og lave pandekager, og udover det kørte toget Dolly rundt på pladsen to gange om dagen til stor glæde for både børn og voksne.
Nogle af aktiviteterne kostede en lille skilling, men det højeste vi gav var 20 kr. for at male på t-shirts, og derudover snakker vi 5 kr. for f.eks. påskepynt, så det var bestemt et prisniveau alle kunne være med til. Hen over sommeren er der andre slags aktiviteter på programmet også, så vælger man at besøge Frigård Camping, så kan man med fordel tjekke aktivitetsprogrammet ud på www.fricamp.dk

Mange legepladser
Der er flere forskellige legepladser fordelt rundt på campingpladsen tæt ved servicebygningerne. Den helt store er dog den ved hovedindgangen den er virkelig stor med hoppepude, rutchebaner, sandkasse, gynger, diverse klatrestativer og en stor fodboldbane. Men har man mindre børn med, kan man med fordel prøve en af de andre lidt mindre legepladser, blandt andet den, der ligger midt på pladsen, hvor der er små legehuse, gynger og andre ting til små børn.
I aktivitetshuset som ligger ved hovedindgangen og den største legeplads, er der bordtennisborde og et legerum for de mindste, så hvis vejret er lidt træls, kan børnene gå derind og hygge sig lidt med sine nye campingvenner.

Udendørs pool
Frigård Camping har også pool dog en udendørs, så det var ikke en, vi benyttede os af i påsken trods det ellers fine vejr. Men ved poolen er der en lille rutchebane samt en børnepool til de helt små, hvor der også er en mindre rutchebane. Et sted, der sikkert er godt fyldt om sommeren. Er man ikke til pool, og besøger man pladsen om sommeren, kan man også vælge at gå ned til Flensborg Fjord og bade.

Flotte servicebygninger med bl.a. Jacuzzi
Der er fire servicebygninger fordelt rundt på pladsen med toilet, bad, familierum, køkkenfaciliteter osv. I den nyeste bygning er der også mulighed for Jacuzzi mod betaling. Det er alle nogle fine bygninger, med mulighed for at sidde og spise i køkkenet, hvis man gerne vil det, og ved flere af dem, er der udendørs grill man kan benytte.

Indkøb og spisemuligheder
På Frigård Camping ligger en lille grillbar nær poolen, hvor man kan købe diverse grillretter og pizza som take-away, og udover dette er der en fin købmand med mulighed for at købe alle daglige fornødenheder, is samt bestille rundstykker. Man behøver derfor ikke nødvendigvis starte bilen op, hvis man mangler noget.

Shopping og seværdigheder
Der er naturligvis et hav af shoppingmuligheder i både Tyskland og Danmark, hvis man alligevel vælger at starte bilen, og kører man til Sønderborg er der en fin gågade og Sønderborg Slot, der bestemt er et besøg værd. Derudover er der jo både Gråsten Slot samt Schackenborg Slot i nærheden, ligesom der er Danfoss Universe og ”Phänomenta Flensborg”. Vi kørte blandt andet til Flensborg Gågade, som er en hyggelig gade med masser af butikker og spisesteder og ikke mindst gamle flotte bygninger lige ved vandet. Bestemt også en tur, der kan anbefales, som kun ligger et kvarters kørsel væk.

Naturen
Frigård Camping ligger i noget af Danmarks flotteste natur omkranset af smukke bøgeskove, Gendarmstien og ikke mindst Flensborg Fjord. Man kan på 10 min. gå ned til vandet, hvorfra man kan se til Flensborg, eller man kan nyde en vandretur i skovene via de smukke stier og broer, mens man lytter til kildernes rislen og ser de stejle skråninger ned til fjorden.

Udlejning
Har man ikke egen campingvogn er der rig mulighed for at leje både campingvogne og forskellige typer hytter. Der er 31 hytter i alt på campingpladsen, og disse er i forskellige størrelser og prisklasser. Alle hytter ligger centralt placeret i forhold til hovedindgang, købmand og aktiviteter.
Vi har haft en fantastisk påske på Frigård Camping, og vi var virkelig benovet over de mange børneaktiviteter, og alt det der bliver gjort for netop børnene. Vi havde nogle trætte børn ved dagens afslutning, men begge syntes, det var nogle dejlige dage med masser af sjov og kreativitet. Vi kan bestemt anbefale et besøg til Frigård Camping og kommer helt klart også selv igen.

Beliggenhed: 6 stjerner
Servicebygninger: 5 stjerner
Aktiviteter: 6 stjerner

Helle Hansen
Sjov for Børn
April 2015


Udgivet

i

af

Tags: