Ferie i Nordsjælland

Nordsjælland? Er det ikke kun for liebhavere og pendlere til København? Næh, bestemt ikke. Nordsjælland byder på masser af ferieoplevelser for børnefamilier.

Gilleleje, Hornbæk, Liseleje, Tisvildeleje og Dronningmølle ligger allesammen på nordkysten af Sjælland og hver især er de små feriemekkaer med isbarer, butikker, restauranter og havnemiljøer. Hvilken man synes bedst om er individuelt, men da der er så kort imellem byerne, kan man nemt nå at se dem allesammen.

Folkeferie i Gilleleje
Vi tog en tur til Folkeferies delvist nyrenoverede feriecenter i Gilleleje, 2 voksne og 3 drenge på 3, 5 og 7 år. Centret ligger kun et par kilometer fra Gilleleje by, og der går bus lige fra døren ind til byen. Der går dog også en fantastisk natursti lige far centret og ind til byen. Stien går på skrænten med forrygende udsigt over vandet, og det kan sagtens lade sig gøre at have klapvognen med. Man kan eventuelt snyde på vejen tilbage og tage bussen.

En stor del af feriehusene i feriecentret er renoverede, og det kan absolut anbefales at vælge et af disse huse. Det er lyse huse med nye møbler, fladskærm og trådløst internet. Børneværelset er rigtig hyggeligt indrettet med 4 store køjer og et lille legebord med farvestrålende stole. Der hører privat terrasse til, og husene ligger lige ud til stort grønt område perfekt til boldspil og leg.

Trænger man til lidt aktiviteter, er der både udendørs og indendørs swimmingpool. Den udendørs har også børnepool og stort område med liggestole. Den indendørs pool er ikke særlig stor, så i skolernes ferier kan man nok ikke altid forvente at der er plads.

I hovedbygningen er der også aktivitetsrum for de lidt større børn. Her er poolbord og fodboldspil, men her mangler fuldstændig noget for de mindre børn.

Udendørs er der til gengæld masser af sjov for børn i alle aldre. Der er en stor legeplads med gynger, klatrestativ, hoppepuder og klappedyr, og i skolernes ferier er der hver dag aktiviteter. Der er planlagte forbedringer undervejs, så mon ikke også naturlegepladsen får en opdatering.

Stranden ligger lige nedenfor feriecentret. Det er desværre ikke en sandstrand, men børn der synes det er fantastisk at kaste sten i vandet (som mine drenge) kan få lang tid til at gå der.

Hvad kan man opleve i nærheden?
Den bedste strand vi så på turen var helt sikkert stranden i Hornbæk. Det er en meget bred strand med fint sand og masser af muligheder for at købe is og mad lige tæt på. Den er også handicapvenlig med sti ned over sandet.

Vil man gerne have en lidt større by, er Helsingør kun en kort køretur væk, og her er der masser af byliv, og så er der jo også Kronborg, som nok skulle kunne interessere hele familien.

Hillerød er også en skøn by, hvor man bl.a. kunne kigge nærmere på Frederiksborg Slot og eventuelt tage en sejltur på slotssøen. Skal man en tur til København, kan man f.eks. også vælge at sætte bilen i Hillerød og tage toget ind til København. Så sparer man de dyre parkeringsafgifter og kan slappe af og lande lige på Rådhuspladsen.

Lidt tættere på feriecentret, finder man en sjov legeplads ved Rådhuset i Gilleleje, nemlig Legeparken. Smidstrup Farmen ligger også i Gilleleje og byder på klappedyr. Ring gerne i forvejen for at høre om dagens aktiviteter.

Der er i det hele taget rigtig mange udflugtsmål for børnefamilier i det nordsjællandske.

Rigtig god ferie


Udgivet

i

af

Tags: