Ferie for hele familien i Benalmádena – Spanien

Benalmádena har det største antal forlystelsesparker og fritidscentre i Andalusien, så der er masser af seværdigheder for hele familien i kommunen, som er hjemsted for tæt ved 20 forlystelsesparker og rekreative områder med shows, forlystelser og friluftsaktiviteter for alle aldre. Jeg har set nærmere på, hvad området har at tilbyde de yngre familiemedlemmer

I kommunens kystområde, Benalmádena-Costa, kan du finde de mere maritime attraktioner som Sea Life-akvariet og Selwo Marina, hvor der er shows med delfiner og sæler.

Længere inde i landet, i Arroyo de La Miel, kan du tage ungerne med i Paloma-parken, som er et grønt område med græsplæner, legepladser samt fritgående høns og kaniner, som altid er et sikkert hit blandt de mindste. I kan leje tandemcykler, og der er restauranter samt et offentligt bibliotek.

Bevæger I jer endnu længere ind i landet, inden områdets handelscentrum med strøggade og butikker, så finder I en kæmpe indendørs skøjtehal og forbi strøggaden ligger kystens ældste forlystelsespark, Tivoli World.

Fra Arroyo de La Miel kan I tage en svævebane op til det 770 meter høje bjerg, Calamorro, hvor I kan beundre udsigten over Sierra Nevada, Gibraltar og, på en klar dag, Marokko. Der er en restaurant på toppen af bjerget, så I behøver ikke at tage madpakker med.

Vest for Arroyo de La Miel ligger Benalmádena Pueblo, som, med sine hvide huse og smalle blomsterdekorerede gader, er den mest autentiske og andalusiske del af Benalmádena kommune. Her har I også mulighed for at besøge Europas største sommerfuglepark, som jeg beskriver nærmere længere nede.

Der er masser at opleve, prøve og lære om for de mindste og for de lidt større. Jeg giver her en mere detaljeret beskrivelse af tre seværdigheder, der meget godt repræsenterer Benalmádenas varieret udbud af spændende aktiviteter for børn.

Sea Life-akvariet
Dette komplette akvarium har en herlig beliggenhed ved havnen, Puerto Marina, som også er et oplagt sted at nyde en bid brød efter besøget. Der er gode parkeringsmuligheder, og der kører busser til og fra de fleste hoteller langs kysten.

I Sea Life-akvariet kan børnene opleve over 30 forskellige akvarier, et kabinet med havslanger og diverse andre udstillinger. Der er i alt 2.000 havdyr, fra hajer til sjældne arter samt Andalusiens eneste ’pingvinarium’. Man lægger vægt på dyrenes trivsel, så der er ikke er nogen delfiner eller hvaler, da de ikke ville trives i akvarier af denne størrelsesorden.

Sea Life tager imod grupper fra skole og institutioner, men husk at aftale besøget på forhånd, så gruppens behov bliver tilgodeset.

Tip! Du sparer 5 € ved at købe billetterne på deres hjemmeside: www.visitsealife.com/Benalmadena/

Stå på skøjter i Syden
Skøjtehallen, Club de Hielo, i Benalmádena er den første i Andalusien, og det er faktisk meget mere end en skøjtehal. Det samlede sportskompleks på 7000 m2. har også svømmehal, fitness, specielt designede aktivitetsrum, lægecenter, sportsforretning og naturligvis udlejning af skøjter.

På den 900 m2 store skøjtebane er der undervisning i skøjteløb, og man kan holde fester og børnefødselsdage i hallen. Der er også et cafeteria, så I undgår at gå sukkerkolde midt i skøjteløbet. Der er gode parkeringsmuligheder med plads til 96 biler.

Tip! Det er gratis for kursister og klubmedlemmer at holde børnefødselsdag i skøjtehallen. Læs mere på: www.clubdehielobenalmadena.com

Se en sommerfugl komme ud af sin puppe
En tur i Benalmádenas sommerfuglepark er en god og afslappende måde at slutte en aktiv dag på. Træd ind i den thailandsk inspireret pavillon og nyd de frodige omgivelser suppleret med baskende farverige sommerfugle. Parken er et tropisk drivhus på over 900 m2 med 8 meter til loftet.

Der er mellem 1.500 og 2.000 eksotiske sommerfugle, som er blevet importeret fra tropiske områder verden over. De 150 forskellige sommerfuglearter flyver frit rundt blandt de besøgende, som kan observere deres adfærd i et tropisk habitat.

Se mere om sommerfugleparken i denne video:

Tip! Hver dag udklækkes der nye sommerfugle i parken, så hold øje med pupperne. Læs mere på www.mariposariodebenalmadena.com.

Jeg har selv boet et halvt år i Benalmádena-Costa, og har nydt godt af de mange rekreative tilbud, især i området omkring Paloma-parken og Benalmádena Pueblo.

Vi ses i Spanien!

Lajka Birkedal Hollesen
Gæsteskribent
www.feriebolig-spanien.dk


Udgivet

i

af

Tags: