Familieferie på Løgumkloster Højskole

Familieferie på Løgumkloster Højskole

I vinteren 2009 sad jeg og overvejede om jeg skulle tage på sommerferie i 2010 og i så fald hvor vi skule tage hen. Jeg er alene-mor til en dreng på snart 3 år. Ting som at tage i sommerhus osv synes jeg ikke jeg ville, da vi så ville være alene. Så så jeg på Sjovforbørn.dk at der var noget der hed familiehøjskole. Jeg gik straks i gang med at lede efter højskoler. De fleste var for lidt ældre børn, men jeg faldt dog over Løgumkloster Højskole hvor man kan tage børn med fra 0 år. Jeg tog en hurtig beslutning og meldte mig og min søn til.
Vi tog af sted i uge 27 i år. Vi ankom søndag aften kl 17. Den første aften gik med at finde vores værelser og spise og ellers lære hinanden lidt at kende. Inden vi ankom havde vi fået tilsendt et program for ugen, og der var rigtig mange aktiviteter for både børn og voksne.

Vores værelse var ikke særlig stort, men det var rent, og der var mulighed for, at min søn kunne ligge på en madras på gulvet. Alternativt kunne jeg have brugt min medbragte weekendseng. Der var fællesbad og toilet, men det blev gjort rent dagligt, så det var altid pænt.

Lidt hurtigt om hvad vi lavede:
Mandag startede med fælles morgenmad og morgensang som hver morgen. Hen på formiddagen var der børnepasning, hvor vi voksne så var til foredrag et par timer. Senere på dagen kunne vi så vælge om vi ville til Rømø strand eller på bondegårdstur. Jeg valgte at vi skulle på bondegårdstur. Det var nogen rigtige hyggelige timer og det var virkelig en succes for min lille dreng, der ikke talte om andet end køer de næste mange dage.

Tirsdag formiddag var vi på skovtur og om eftermiddagen var der leg ude på fællesområdet. Om aftenen var der bålhygge med pandekager og snobrød lavet over bålet.

Onsdag var der igen foredrag for de voksne om formiddagen og børnepasning til børnene. Om eftermiddagen valgte min søn og jeg at tage væk fra højskolen for at besøge nogle venner.

Torsdag var der planlagt kanotur hvor vi skulle køres ud og hjem i hestevogn. Super godt, men måske ikke så velegnet til de helt små børn.

Fredag formiddag var der igen foredrag for de voksne og børnepasning til de små. Om eftermiddagen var der så børneteater. Et virkelig sjovt stykke der hed ”Suttog”. Om aftenen optrådte børnene så med det de havde forberedt i de timer hvor de var blevet passet. Vi skulle så desværre hjem dagen efter.

Jeg synes det var en fantastisk uge. Vi var ca. 120 mennesker, den yngste der var med var 9 mdr gammel og de ældste var nok omkring 75 år. Det var et meget blandet publikum. Der var enlige ligesom mig, men også ‘hele’ familier bestående af børn, mor, far og bedsteforældre. Og det dejlige var, at når min søn sov, kunne jeg tage babyalarmen med og sætte mig med de andre voksne og hygge. Der var aktiviteter for alle aldersgrupper. Teenagerne havde deres helt eget program og deres eget sted at sove.

Der var buffet til alle tre hovedmåltider, og maden var virkelig god. Desuden var der altid kaffe om formiddagen og kaffe, kage, frugt og saftevand om eftermiddagen.

Jeg må indrømme at de fordomme jeg havde omkring højskoler blev manet i jorden. Det var virkelig godt og bestemt noget vi vil gøre igen. Jeg synes bestemt også at prisen var meget rimelig. Vi gav knap 4000,- for en uge. Vel at mærke inklusive mad, håndklæder, dynebetræk, rengøring og underholdning. Jeg synes det er en virkelig god måde for enlige at holde ferie på. Så det er bestemt noget jeg vil anbefale at andre.

Annette A. Henningsen
August 2010

Tak Annette for din ferieberetning. Der er mange fordele ved at vælge familiehøjskole som ferieform, men som du skriver, så er det helt oplagt for enlige forældre – både for den voksne og børnenes skyld.
Mette Juhl
Sjovforbørn.dk

Din kommentar til artiklen?
Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:

Din kommentar:

Informationer
Løgumkloster Højskole
http://lkhojskole.dk/
Brorsonsvej 2
6240 Løgumkloster
tlf. 7474 4040


Udgivet

i

af

Tags: