Familieferie i Abu Dhabi

Abu Dhabi i De Arabiske Emirater er en børnevenlig destination med bl.a. smukke strande og verdens største indendørs forlystelsespark.

De Arabiske Emirater er det nu et sted at tage ungerne med på ferie i en tid, hvor Mellemøsten synes fyldt af uroligheder og ulmende oprør? Tja, vores familietur til Abu Dhabi var i hvert fald booket længe inden ’det arabiske forår’ begyndte, og da intet tydede på unormale tilstande i emiraterne tog vi to voksne og en fireårig forventningsfulde af sted i starten af marts.

Abu Dhabi er ikke den mest kendte feriedestination. Måske forbi storebror-metropolen Dubai længe har fået en del af den internationale opmærksomhed, når fokusset blev rettet mod miniputstaten De Arabiske Emirater. Men Abu Dhabi har ikke tænkt sig at lade statussen som underdog hvile på sig. Faktisk er byen så meget midt i et byggeboom, at skyskraberne nærmest popper op som paddehatte i en skovbund. Bl.a. er flere nye spektakulære museer er på vej – et Guggenheim og et Louvre!

Skyskrabere og bling-bling
Vores ferie begyndte med en direkte flytur til Dubai (på overkommelige seks timer) og herefter en taxatur på ca. 1½ time til Abu Dhabi. Mødet med byen var overvældende. Her er højhuse med 40-50 etager (ikke bare et par stykker, men en hel skyline langs strandpromenaden!), og bilerne på gaden bærer præg af, at Abu Dhabi producerer 10 % af verdens olie: Luksusbiler som Mercedes, Rolls Royce og Hummer er et dagligdags syn. Vi blev nærmest flove ved tanken om vores aldrende familiebil derhjemme.

Vores fireårige rejseledsager synes Abu Dhabi lovede godt. Straks ved ankomsten til vores hotel spottede hun nemlig, at lobbyen var fuld af guld-lysekroner, glimmerdekorationer og andet bling-bling og det faldt lige i prinsessens smag. Udsigten fra værelset på tiende etage var heller ikke helt ringe hav, himmel og højhuse så langt øjet rakte.

Klappevenlig kamel
Men hvad har Abu Dhabi så at byde på for et dansk børnehavebarn? Vores første kulturelle udflugt gik til ’Heritage Village’ en slags frilandsmuseum, hvor man kan opleve, hvordan den lokale befolkning levede, før olien radikalt ændrede på byens indtægtsgrundlag. Her er beduintelte, små værksteder med demonstration af lokalt kunsthåndværk og et lille museum. Men bedst af alt kunne man få lov at klappe en rar kamel, som roligt lå ’parkeret’ i sandet. ”Aj, hvor er den fin og hvid og blød,” jublede fireårige Nanna, da hun fik lov til at klappe kamelen. En smuk hvid araberhest, en okse og en flok får stod indhegnet ved siden af, og den ældre herre som passede dyrene tog lige en ridetur på et lille æsel til begejstring for hele familien. En lidt anden (og langsommere) transportform end det moderne Abu Dhabis mange firhjulstrækkere.

Familietur til Ferrari World
Et andet højdepunkt på turen var familiens besøg i forlystelsesparken Ferrari World. Stedet er verdens største indendørs forlystelsesland og kan endda prale af at have verdens hurtigste rutsjebane.

Heldigvis var der ikke overrendt med besøgende den søndag, vi kiggede forbi faktisk skulle vi kun stå i kø få steder. Parken har både forlystelser for voksne fartdjævle og for mindre motorfans. Nanna synes særligt godt om karrusellen (med indbygget motorstøj i de røde Ferraribiler), og også en slags vetaranbilbane, hvor man kunne ’køre’ sin bil gennem et landskab med berømte italienske sights og bygninger var et hit. Seks gange måtte vi tage turen i de små biler, hvor der også var plads til en forælder.

Vi prøvede også en vindtunnel, som simulerer vindmodstanden ved forskellige hastigheder og tog en tur på den indendørs legeplads.

Børnevenlig strand
En dag på stranden stod også højt på ønskelisten. Abu Dhabi har en række hoteller med private strande, men byens offentlige strand (med liggestole og parasoller til leje) er absolut et lige så godt bud på en dag med vand og sand. Faktisk har byen en familiestrand, hvor der endda er legepladser tilknyttet. Langs strandpromenaden Cornichen ligger desuden en række grønne parker, hvoraf flere har store legeområder med sørøverskibe, gynger og rutsjebaner. Alt er i flotteste stand og nogle steder er områderne endda overdækkede med fine sejl for at skærme for solen.

Alt i alt er Abu Dhabi et nemt og behageligt sted at rejse med børn. Der er ordnede forhold over alt, og børn var velkomne på alle de restauranter og seværdigheder, vi besøgte. Især restauranten Frankie’s, som har ry for at være byens bedste italienske spisested, har fine forhold for små gæster med både børnevenlig brunch og endda gratis mad til børn under fem. Så kan man ikke andet end at føle sig velkommen.


Udgivet

i

af

Tags: