Elite Camp Vestbirk – Mest for børn…

Elite Camp Vestbirk – Mest for børn…

Elite Camp Vestbirk har et slogan, som hedder ”mest for børn”, og det er der en grund til. Campingpladsen byder nemlig på rigtig mange aktiviteter for børn, så selvom pladsen ligger lidt afsides, har man ikke problemer med at fylde børnenes dag ud.

Vi besøgte Elite Camp Vestbirk i uge 29 altså lige midt i højsæsonen og skolernes ferie. Der var derfor også rigtig mange på pladsen og rigtig mange børn til stor glæde for vores egne børn. Vi var meget heldige med vejret, hvilket betød, at vi flere gange besøgte pladsens udmærkede poolområde.

Pladsens pool
Der er en lille børnepool med meget lavt vand i den ene ende, og en større pool med stigende vandhøjde ved siden af. I den større pool er der en lille men meget stejl rutchebane, ligesom der er en længere alm. ”rørrutchebane”, som munder ud et separat sted. Der er separate brusekabiner til afvaskning, inden man hopper i poolen, selvom det kan diskuteres, hvor mange der benytter det og der er fine solvogne, parasoller, borde og stole, så man kan sidde og nyde børnene bade, hvis man ikke selv er til det lidt kolde vand. Skal siges, at poolen skulle være opvarmet, vi oplevede bare vandet som ret koldt.

Har man besøgende på campingpladsen er disse mod betaling også velkommen i poolen. Overnatter de, har de dog gratis adgang. Der er udenfor pladsen mange p-pladser at finde, såfremt man skal have gæster på ferien.

Og meget sjov for børnene
Elite Camp Vestbirk byder på flere legepladser og centralt på pladsen tæt ved poolområde og servicebygninger findes en meget stor en af slagsen, som nærmest er mødested for pladsens mange børn. Her er almindelige gynger, en stor redegynge, to hoppepuder i forskellige størrelser, vippe, åleruser til at gynge i, svævebane samt en gigantisk borg bygget i træ, som kun fantasien sætter grænser for mht. udnyttelse. Drengene leger krigere og gemmer sig i tårnene, mens de ”beskyder” fjenden, hvorimod pigerne leger prinsesser på ”slottet” og fornemt betræder de små hængebroer, mens de vinker til befolkningen. Udover denne store legeplads, er der rundt på pladsen placeret nogle mindre legepladser, så de mindste ikke behøver være så langt af syne, hvis de vil lege lidt.

Campingpladsen byder på flere slags aktiviteter i ugens løb, når man er der i højsæsonen. Vi blev blandt andet tilbudt ponyridning tre gange den uge, ansigtsmaling, kreativ aktivitet samt ”det store skumbad”, som simpelthen er en stor skumkanon som skyder skum udover en græsplæne, mens børnene vælter rundt og morer sig gevaldigt. Derudover var der en grillaften, hvor man kunne købe en billet til lækker mad, drikkelse og hygge med andre campister.

Flere steder på pladsen møder man dyr. Ved indgangen er der geder i en indhegning, som man kan gå ind og fodre og klappe. Bag pladsen går heste og længere omme går der dådyr mv i indhegning langs campingpladsen. Centralt på pladsen ved servicebygningen er der voliere med mange forskellige flotte fugle, og løst på pladsen går katte, som gladelig lader sig nusse og klappe af børnene. Der er rig mulighed for børnene for at både se og røre ved dyr, hvis man er til den slags.

Campingpladsen har centralt på pladsen, også et mindre legerum det er ikke noget stort og fornemt, men der er lidt store puder, man kan slås i, nogle bøger man kan låne, samt dukkevogne, legekøkken og den slags, som faktisk umiddelbart var nok til at muntre vores to børn på 3 og 6 år. Ikke et særligt stort rum, men et fint alternativ til legepladserne, hvis det blæser eller regner lidt. Pladsen byder også på en enorm stor boldbane, så der er rig mulighed for forskellige former for boldspil, uden at det behøver foregå imellem campingvogne og biler.

Udover dette er der tilmed en minigolfbane, så man har ikke mange undskyldninger for at kede sig i sin ferie på Vestbirk.

Selve campingpladsen
Standpladserne på Elite Camp Vestbirk har forskellige størrelser, og der er lidt for enhver smag, alt efter om man ønsker at ligge isoleret væk fra pool, legepladser og børnenes larm, eller man ønsker at ligge lige der, hvor det hele sker. Der er også forskellige muligheder mht. træer og skygge eller mere åbne pladser. Pladserne i 500-numrene er typisk alle ca. 120 kvm, og vi havde personligt en meget åben og stor plads med lidt luft, når temperaturen rundede 30 grader. En rigtig god plads med stor rummelighed og rigeligt med plads til naboen samtidig med, at vi faktisk kunne se til legepladsen, når børnene var sendt afsted for at lege. Campister har jo forskellige ønsker mht hvordan man ønsker at ligge, men jeg vil mene, at Vestbirk byder på lidt for enhver smag, så alle burde kunne tilfredsstilles.

Servicebygningerne hos Elite Camp Vestbirk er også helt i top. Der er to muligheder den lidt ældre afdeling, som dog stadig er pæn og velholdt og ligger lige ud mod ”torvet” og tæt på poolen eller den meget nye afdeling, som ligger i modsatte ende med utrolig flotte toiletforhold og meget fokus på børnefaciliteter i form af flotte små toiletter lavet som klovne eller konge/dronninge stole, separat pusleafdeling, farvede små vaske med vandhaner, pusleafdeling samt lille badekar til de mindste. Et virkelig flot og farverigt område, som fik selv vores den mindste på 3 år til selv at ville rende på toilet, fordi det hele var i hans højde. Udover dette er der flotte familierum med to brusere i hver samt to vaske, som absolut er en stor fordel, når man som familie skal have to eller flere børn med i bad. Alt i alt rigtig flotte bade- og toiletforhold, og selvom der ikke var mange toiletter til alle pladsens besøgende oplevede vi underligt nok ikke kø om morgenen.

Mange campister vælger jo at grille, når de er på ferie, men skulle man en dag få lyst til den nemme løsning, så byder Elite Camp Vestbirk også på grillmad. Der er en velassorteret grillbar med alt lige fra hotdogs og burgere til hakkebøf og wienerschnitzler ja selv gammeldags isvaffel og varm kakao med is, kan de klare. Denne har også åben til middag, hvis det er frokosten, der skal klares lidt hurtigt og nemt. Til de som f.eks. ligger i telt, er der en lækker ny grillhytte, hvor man kan grille sin mad, og sidde ved de opstillede bænke faktisk lige op af legepladsen, hvis børnene ønsker at lege der imens.

Beliggenheden
Elite Camp Vestbirk ligger ikke i nærhed af strand, hvilket også ses på campingpladsens mange gæster. Der er nemlig utrolig mange danskere og nærmest ingen tyskere kun få hollændere, nordmænd mv. Tyskerne søger nok typisk ud mod stranden, og den ligger ikke lige i nærheden. Campingpladsen har sine fastliggere, som så mange andre steder, men omvendt andre steder, finder man ikke udprægede fastligger områder med indspiste miljøer her ligger de spredt lidt rundt på pladsen, så man ikke føler, at man kommer og invaderer deres private område.

På Elite Camp Vestbirk findes en fin velassorteret butik med alt, hvad man skal bruge i camping-dagligdagen lige fra mælk, kød, køkkenrulle og stanniol til frisk morgenbrød, kager og ikke mindst is. Der skal ikke bestilles rundstykker i forvejen, så man møder blot op og henter sit morgenbrød, hvis man er træt af havregryn med mælk på endnu engang.

Ved campingpladsens indgang, som betjenes med bomme, findes informationen, hvor man tjekker ind. Her er massevis af brochurer og inspiration til ture i nærområdet, hvis man ønsker at bevæge sig udenfor pladsen. Campingpladsen ligger ca. 15 min fra Horsens og 30 min til Silkeborg. Vi valgte at tage til Silkeborg og sejle på Silkeborgsøerne en rigtig hyggelig tur i flot vejr, som vi alle nød. Derudover var vi med Veteranbanen i Bryrup, hvor børnene fik lov at stå ved lokomotivføreren og se ud af forruden samt se, hvordan toget betjenes. Utrolig spændende og en stor oplevelse for de små. Er man til shopping, byder både Horsens og Silkeborg på gågader med mange butikker, men ellers er der heller ikke den store køretur til Århus, såfremt man ønsker at prøve kræfter i f.eks. Den Gamle By, Tivoli Friheden, gågaden og hvad Århus ellers byder på.

Har man ikke selv campingvogn, kan man på campingpladsen leje både campingvogne, luksustelte, luksushytter og minihytter læs mere om dette på www.vestbirk.dk hvor man også kan læse meget mere om selve pladsen.

Alt i alt er der ikke mange fingre at pege af Elite Camp Vestbirk, og vi havde også et dejligt ophold med sol, sommer og alt hvad dertil hører af oplevelser og aktiviteter for børnene. En virkelig børneminded plads med et meget imødekommende og venligt værtspar, som vi helt klart besøger igen. Søger man Elite Camp Vestbirk via GPS, skal man være opmærksom på at skrive Møllehøjvej 4, Brædstrup (og ikke Østbirk), da mange GPS’er ellers ikke vil kunne finde destinationen.

God tur!
25. juli 2010
Helle Hansen
Skribent for Sjov for Børn

Vores bedømmelse:

Beliggenhed: ***
Servicebygninger mm: ******
Aktiviteter: ******
En utrolig hyggelig og børnevenlig campingplads med et hav af aktivitetsmuligheder for børnene. Pladsen ligger i et flot område nær skov og sø, men scorer ikke topkarakter på beliggenhed udelukkende, fordi der er et stykke til by og strand. Det har dog ingen betydning for pladsen byder på rigelig underholdning for familien.

Din kommentar til artiklen?
Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:

Din kommentar:

Informationer
http://vestbirk.dk-camp.dk/
Møllehøjvej 4
Brædstrup
8752 Østbirk
Tlf 75781292


Udgivet

i

af

Tags: