Efterårsferie på lavbudget

Efterårsferie på lavbudget

Hvis I har brugt for mange penge i den regnvåde sommer (eller på at flygte fra den) eller pengene bare er små, er der stadigvæk mange muligheder for en efterårsferie med sjove og spændende oplevelser for hele familien.

Sidste øjebliks tilbud
Hvis I gerne vil lidt væk hjemmefra, kan I spare en del penge ved at kigge efter sidste øjebliks tilbud og afbudsrejser. Det siger sig selv at udvalget af den slags er større udenfor skolernes ferier, men det er langt fra umuligt at gøre en god handel på en hurtig rejse.

Hvis I er til camping byder Eurocamp f.eks. på restpladser på deres campingpladser rundt om i Europa for kun 350 kr. pr. nat (for 2 voksne og op til 4 børn). Mange af pladserne har alverdens aktivitetsmuligheder, swimmingpool etc. og I kan ofte sove i hytte eller mobilehome så I ikke selv behøver have campingvogn med hjemmefra. Tjek Eurocamps side med restpladser i efterårsferien her (http://www.eurocamp.dk/ecdk/info/efterarsferien.cfm) Især kan fremhæves det imponerende Duinrell Resort i Holland som er bygget op omkring en stor forlystelsespark med både gamle og nye attraktioner som er gratis at benytte for pladsens beboere, men også i Frankrig, Nordtyskland og Italien er der gode tilbud på fantastiske campingoplevelser.

Endelig kan I naturligvis tjekke udbuddet af afbudscharterrejser på nettet (f.eks. Travelmarket.dk giver et godt overblik).

Bo gratis
Hvis I har mod på at lade en anden familie bo i jeres hus mens I er ude at rejse kan I, på Bytbolig.com finde en oversigt over flere tusinde familier verden over som er interesserede i at bytte hus for en feries tid. Dette giver jer mulighed for, at bo gratis, mens I giver en udenlandsk familie mulighed for at opleve Danmark. Homeexchange som er organisationen bag har eksisteret i 19 år og har ry for at være formidle sikker og pålidelig boligbytte, men naturligvis skal man altid bruge sin sunde fornuft og sørge for en god kommunikation forinden, så man undgår misforståelser og skuffelser.

Gratis glæder
Vi bombarderes med reklamer for charterferier og forlystelsesparker op til samtlige af skolernes ferier og ja det er da skønt at være i LEGOLAND eller at soppe ved middelhavet, men ind imellem glemmer vi at minde hinanden om hvorfor det lige er at børnene (og vi selv) har ferie. Det er for at få et afbræk i den ofte travle børnefamiliehverdag en stund hvor tiden sættes lidt i stå, reglerne kan bøjes lidt og nærværet får plads. Så drop endelig den dårlige samvittighed hvis I har prioriteret en efterårsferie hvor i ”kun” bruger tiden på at dovne og se film i sengen i nattøjet hele dagen, gå ture ved stranden, spille brædtspil, bage boller m.v. Det er såmænd ofte de stunder ungerne vil huske og skønne på når de selv bliver voksne og skal finde ud af deres måde at være forældre på i en hverdag som kræver mere og mere af os alle sammen. Vi har nedenfor samlet en række simple gratis glæder, som I kan lade jer inspirere af eller lave lige præcis det I, i jeres familie, holder mest af.
•Efterårsstrandtur Tjek evt. vores artikel om Friluftsrådets Blå Flag centre, med naturoplevelser og aktiviteter (http://www.sjovforborn.dk/artikler/blaa-flag-centre.asp?)
•Bagning eller fælles madlavning med gooood tid
•Spil-turnering – Hvem er den ultimative game-master hjemme hos jer? Vælg et par af børnenes Wii, playstation eller PC spil og tag en dyst. Især Wii-sport, Guitar Hero og lign. aktive spil giver ofte god morskab når mor og far skal forsøge sig (men husk nu, ikke at blive for sure når I taber til børnene)
•Filmmaraton Børnene vælger en eller flere film hver som I ser sammen (hvis ikke I selv er leveringsdygtige kan man låne film gratis på mange biblioteker i dag Husk at mobiltelefonerne skal slukkes og lægges væk, så I er til stede og NEJ det er sandt at sige ikke altid en fornøjelse at se Hannah Montana, men så brug tiden på at nyde synet af dine unger som de slænger sig i sofaen med popcornene og husk på hvor heldig du er.
•Geocashing Moderne skattejagt med GPS (http://www.sjovforborn.dk/artikler/geocaching.asp)
•Wellnessdag Især tøserne ville syntes det var fantastisk hvis mor afsatte masser af tid til en hyggedag med selvforkælelse alt efter alder kan det være noget med ansigtsmaske, massage af hinanden, karbad med tonsvis af bobler, neglelak, sætte hår m.v. (og hvis far kan lokkes til at få røde negle på tæerne også er jublen bare total husk at tage billeder)
•Besøg det lokale bibliotek Mange biblioteker har arrangementer for børn i efterårsferien, men en ganske almindelig tur på biblioteket uden at man skal haste hjem og lave aftensmad, kan mange børn faktisk godt lide. Har du lidt større børn er det værd at nævne for dem, at man også kan låne spil til Wii, Playstation og PC de fleste steder, og husk så at når man kommer hjem fra biblioteket med en stor bunke bøger er det næsten obligatorisk med en gang varm kakao og hyggelæsning.
•Ud i det blå-cykeltur Hvis I er glade for at cykle kan en hyggelig cykeltur for hele familien være en god måde at være sammen på, hvor I får luft til hovedet og ungerne får brændt lidt krudt af (det samme kan I naturligvis gøre med en gåtur), men prøv at engagerede dem i hvor DE har lyst til at I skal hen nu hvor tiden er til det. De vil elske at få lov at bestemme om turen skal gå til den lokale legeplads, skov eller bare ud i det blå.

Rigtig god efterårsferie !

Sus Warming
Skribent Sjovforbørn
2012


Udgivet

i

af

Tags: