Dayz Søhøjlandet – Et overflødighedshorn af naturoplevelser

Dayz Søhøjlandet
– Et overflødighedshorn af naturoplevelser

I vores familie elsker vi naturen ! Lange ture i flotte landskaber, børn der klatrer i træer og op og ned af skråninger og i det hele taget kontakten med naturen. Har I det på samme måde, så kan vi anbefale en tur til Dayz Søhøjlandet, der ligger lige i smørhullet af Silkeborgs skønne natur, nemlig i Gjern Bakker.

Feriecentret er en del af Dayz kæden, men hvor alle centrene har hver deres at byde på, så er det centrale her i Søhøjlandet som sagt naturen. Det er et ældre center, men er løbende blevet moderniseret, så det i dag fremstår med nogle dejlige faciliteter både ude og inde.

Der er et dejligt lyst badeland med flere bassiner og en vandrutsjebane. Der er også et mindre legeland og en skøn stor hal, hvor man kan spille badminton, fodbold, bordtennis og meget mere. Og har man selv ketsjer mm. med, så er det ganske gratis at spille her.

Udendørs er det nok skibakken, Søhøjlandet er mest kendt for. Her er det muligt hele året rundt at stå på ski nedad en kunstig skibakke med flere sværhedsgrader. Det bliver naturligvis ikke helt som at være på skiferie, men det er et sjovt og unikt tilbud. Man kan naturligvis leje udstyr på stedet.

Men udover skibakken finder man også en stor boldbane, flere tennisbaner og en skøn stor legeplads med en forhindringsbane og en ældre minigolfbane.
Da vi besøgte stedet i efteråret var der på boldbanen opstillet en intermistisk fodboldgolfbane. Vi fik en supersjov runde på banen og her kan selv dem der ikke er boldsikre få sig en sjov oplevelse.

Feriehusene
Der er gode muligheder for enhver pengepung på Dayz Søhøjlandet. Der er de oprindelige ferieboliger (A, B og C) som svinger fra 41 til 75 m2 og kan huse op til 6 personer. Flere af husene er blevet renoveret for nylig og de ligger alle i god kort afstand til faciliteterne.

Er man til lidt mere luksus, så tilbyder centret også nye ogmoderne ferieboliger på 63 106 m2 og her er der plads til op til 8 personer. Det er lyse og indbydende ferieboliger bl.a. med spabad og et ekstra toilet. Selvomhusene ligger lidt længere væk end de øvrige ferieboliger, så er der stadig meget kort afstand.

Udflugter
Feriecentret ligger i et sandt smørhul af udflugtsmuligheder. Af større byer finder I Århus og Silkeborg, som byder på god shopping og masser af børnevenlige attraktioner. Bl.a. kan vi anbefale en tur til Aqua i Silkeborg og Den Gamle By i Århus. Og er vejret med jer, så må I ikke snyde jer selv for en sejltur på Silkeborg Søerne. Driller vejret, så tag en tur til Randers Regnskov. Indendørs legelande finder I også i både Silkeborg, Randers og Århus.

Om sommeren er der de skønneste badesøer i og omkring Silkeborg, så med mindre man helst vil bade i havet, så er der ingen grund til at køre til strandene ved Århus.

Og så kommer vi tilbage til naturen igen. Indenfor kun 5 km. er der talrige små hyggelige gåture, hvor man kommer både højt op og ser flotte udsigter og forbi skønne scenarier. Der går bl.a. en fin tur fra feriecentret ind mod Gjern by og tilbage igen igennem smuk natur. Har man ikke været på Himmelbjerget før, så kan det også anbefales at kigge forbi. Det kan også kombineres med sejlturen på Silkeborg Søerne.

Dayz Søhøjlandets klassiske faciliteter som badeland, legeland, idrætshal mm. adskiller sig ikke markant fra andre feriecentre, men naturen den får man simpelthen ikke ligeså flot andre steder !
Vores varmeste anbefalinger !

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk
Efterår 2013


Udgivet

i

af

Tags: