CampWest – Spændende koncept for familier med tweens og teens

I takt med at børnene bliver ældre, oplever mange familier, at det bliver sværere at finde ferier, der kan aktivere de ”Facebook-glade” tweens. En skøn legeplads og et spil LUDO er udspillet, så nu må der andre aktiviteter til.

Camp West, der ligger mellem Varde og Esbjerg og ikke langt fra det skønne Vesterhav har indført et koncept, der rammer plet i forhold til de store børn. Det er en på overfladen ganske almindelig campingplads med standpladser, hytter, legeplads og minizoo. Men her er også ALL INCLUSIVE ! Ikke på den sædvanlige måde med alt mad og drikkevarer, men med AKTIVITETER ! Der er et fuldt program sommeren igennem, som nok skal få børnene op af stolen.

Camp West ligger i Oksbøl, som byder på et glimrende idrætscenter, og her er der fri adgang for campingpladsens gæster. De kan spille badminton eller fodbold i de indendørs haller. Der er en hal indrettet halvt til springhal, og så er der en stor svømmehal med badeland. Og skal de voksne også aktiveres, så er der dagen lang adgang til fitness. Alene der er der mulighed for mange timers underholdning .

Derudover er der på campingpladsen arrangeret en masse andre aktiviteter. Da vi besøgte pladsen, var der bl.a. følgende:

Ponyridning
Indendørs BMX
Guidet mountainbike tur
Skydning
Ringcykling
Gå-banko
Orienteringsløb
Fodboldgolf
Adventure Sport (f.eks. klatring, rapelling, bueskydning, øksekast)
Springcenter
Fodboldkamp

Vi nåede selvsagt ikke at prøve alle aktiviteterne, men det vi fik prøvet, var vi meget begejstrede for.

Mountainbike
På campingpladsen er der et stort udvalg af cykler, som er gratis at låne. Således kan man snuppe en cykel og køre en tur i skoven, til stranden eller andet. Men man kan også komme med på en guidet tur ind gennem skovens stier. Vi fik den ”bløde” udgave, da ingen af os er garvede på mountainbike. Og det var SJOVT ! Og en aktivitet, hvor hele familien kan være sammen. Ud og ind af snørklede stier gik det og med en meget dygtig guide i front. Er man mere modig end os, så er jeg helt sikker på, at der er udfordringer til ALLE på denne tur.

Skydning
Jeg tror at de færreste kan sige, at de har prøvet at stå i en skydehal med en riffel og ørebøffer på. Men når noget er all inclusive, så har man et meget større incitament til at få prøvet det. Og denne aktivitet overraskede især mine kritiske teenagere, der stod med korslagte arme i starten, men endte med at skubbe de voksne væk fra riflerne for selv at komme til.

Indendørs BMX
I Billum, tæt på Oksbøl findes en af landets 3 indendørs BMX baner. De skilter ikke med det, så du vil ikke have en chance for at finde det, hvis du ikke lige kender vejen. Har man ikke prøvet sådan en bane før og er man glad for fart og udfordringer, så kan det absolut anbefales. Husk dog lange bukser og en langærmet bluse, hvis du skulle være uheldig og vælte på cyklen. Ejeren af stedet giver en grundig instruktion og giver også gode råd undervejs.

Vi boede i en af campingpladsens hytter, med eget bad og køkken og plads til op til 6 personer. Vejret var på ingen måde med os i den uge, men det gjorde bare aktiviteterne endnu bedre. Når det regner en hel dag, så er det en stor fordel at have et helt idrætscenter at boltre sig i. Den ene dag, der var skøn sol, lånte vi 5 cykler og begav os ud på en fin cykeltur til Blåvand.

Udover Blåvand ligger også Henne og Vejers Strand i nærheden. Og har man lyst til en shoppetur, så er der kun 15 minutters kørsel til Esbjerg eller Varde.

Alt i alt bliver det til en stor anbefaling herfra. Læs mere om stedet på www.campwest.dk

Mette Juhl
+ Jacob 14 år, Mikkel 12 år og Mathias 9 år
Sjovforbørn.dk
2015


Udgivet

i

af

Tags: