Campingferie i en teltvogn

Campingferie er en af børnenes favoritferier. Og det er der mange gode grunde til. For det første bor man ofte meget tæt sammen i familien, og det synes børn er hyggeligt. Derudover møder børnene altid ny legekammerater, og de fleste campingpladser i dag er indrettet til de små med legepladser, legerum, indendørs eller udendørs badeland, og ofte kort afstand til strand og aktiviteter.

Og der er mange muligheder for campingferie. De fleste campister vælger at købe en campingvogn og et fortelt, og så ligger de enten fast på en campingplads hele sæsonen eller de udvælger nogle få og kører imellem dem. Der er også de campister, der godt kan lide livet på pladsen, men helst vil sove i hytter (luksus eller almindelige) og så er der de sidste de hardcore, der elsker at bo i telt og gerne ligger på en luftmadras i al slags vejr.

Camp-Let ferie er nok lidt midt imellem telt og campingvogn. I en teltvogn sover man hævet over jorden i bunden og toppen af en slags trailer, på rigtige madrasser. En teltvogn er meget nem at køre med, også i forhold til en campingvogn, og den er nem at slå op, når man ankommer til pladsen. I en teltvogn er der også indbygget køkken, der er lige til at vippe ud, så man er klar til madlavningen. Men stemningen i en teltvogn minder mest om teltferie. For selvom man sover hævet over jorden, så sover man stadig under en teltdug.

Testen i det danske vejr
I vores familie har vi længe haft et ønske om at prøve teltvognens fortræffeligheder af, og i Kr. Himmelfartsferien besluttede vi os til at leje en fast opstillet Camp-Let på Henne Strand Camping. Der er ikke så mange campingpladser endnu, der udlejer teltvogne, men det skal nok komme. Vi var så heldige at være de allerførste i vognen, men til gengæld var der nok også lige nogle ting, som skulle rettes til, men sådan er det jo at være pioner 🙂

Vi boede i en Camp-Let Royal, som er Camp-Lets flagskib. Her er der 2 sovekabiner, hver med plads til 2 personer. Teltet har derudover plads til køkkenafdeling og et mindre spisebord med 4-5 stole. I den vogn vi boede i, var der derudover monteret en gæstekabine i den ene side af teltet, hvor der yderligere var plads til 1-2 personer på en luftmadras. Vi var af sted 1 voksen og 4 børn og der var nok lige knap plads til os, men det havde nok mere at gøre med det lunefulde danske vejr, som i de dage bød på silende regnvejr og kolde nætter.

Den vigtigste ingrediens i vores teltvogn skulle vise sig at være den lejede varmeovn, der kørte 80% af tiden. Når nu vejret er som det er i Danmark, så er det vigtigt at kunne varme teltet op. De 3 nætter var temperaturen omkring frysepunktet, så havde vi ikke haft varmeovnen, så havde det været en meget kold oplevelse for os alle.

Køkkenet fungerede helt som det skulle. 3 kogeplader, et køleskab og ”rindende vand” var alt der skulle til for at få det til at glide. Her skal det også nævnes, at har man større kulinariske ambitioner, så er der på alle campingpladser også et fælles køkken, hvor der også er ovn og mikroovn.

Børnene var slet ikke i tvivl; Det var superhyggeligt med sovekabinerne, og de trivedes fint med det begrænsede plads, der dog kræver, at man hele tiden forsøger at holde orden. Ellers bliver det hurtigt til kaos.
Så det er bestemt ikke sidste gang, at vi skal på ferie i teltvogn.

Hvor kan man leje en teltvogn?
Der er nogle meget få steder i landet, hvor man kan leje en teltvogn, og så selv spænde den for bilen og kører hvorhen man vil. Vi har fundet følgende:

JT Udlejning i Varde har en enkelt Camp-Let, der koster kr. 1750 i højsæsonen, kr. 1500 i mellemsæsonen og kr. 1000 i lavsæsonen. Dertil kommer prisen for eventuel køletaske og varmeovn.

BB Udlejning i Års har 4 Camp-Let vogne, som koster fra kr. 1000 til kr. 1300. Dertil kommer prisen for eventuel køletaske og varmeovn.

Campingforum i Kibæk lejer Combi-Camp ud, som blot er et andet mærke indenfor teltvogne. Her er priserne kr. 1695 til kr. 3000.

Blueline Campingudlejning i Taastrup lejer flere typer Camp-Let ud for priser fra kr. 1495 til kr. 2400.

Hvis I kender flere, så smid et navn og et link i kommentarfeltet nederst under artiklen.

Campingpladser med udlejning af fast opstillede teltvogne
Flere og flere campingpladser er begyndt at udleje teltvogne for at have et billigere og anderledes alternativ til hytter og campingvogne, men det er stadig de færreste steder. Vi har kunnet finde:

Jylland
Henne Strand Camping – http://www.hennestrandcamping.dk/
Drejby Strand Camping – http://www.drejby.dk/
Kattegat Strand Camping – http://www.kattegatstrandcamping.dk/
Auning Camping – http://www.auningcamping.dk/
Fårup camping via Fårup Sommerland – http://www.faarupbooking.dk/
Saltum Strand Camping via Fårup Sommerland – http://www.faarupbooking.dk/

Sjælland
Hundige Strand Familiecamping – http://www.hsfc.dk
Vejby Strand Camping – http://www.vejbystrandcamping.dk/

Fyn
Lundeborg Strand Camping – http://lundeborg.dk/combi-camp/
Camp Hverringe – http://www.camphverringe.dk/

Bornholm
Sandkaas Camping – http://www.sandkaas-camping.dk/

Husk at spørge ved bestilling, om der er køleskab, varmeovn, fortelt mm. med.

Hvad hvis jeg nu kunne tænke mig at købe en selv?
En ny Camp-Let af de store koster ca. 60.000. Dertil kommer så et eventuelt fortelt og gæstekabine. Og har du intet campingudstyr i forvejen, skal du også regne med en del penge til møblement, potter og pander, bestik, varmeovn og køleboks.

Brugt kan det gøres noget billigere, men hvis der i brugtprisen ikke er fortelt og gæstekabine med, så skal du regne med at skulle købe et helt nyt!. Et fortelt koster ca. kr. 12.000 og en gæstekabine ca. kr. 4.000,-.

Gode råd herfra.
Nu er vi jo i sagens natur ikke særlig garvede, men du får lige vores erfaringer med.

Hvis du køber selv, så vælg en varmeovn, der kan temperaturregulere. Det gør det langt mere behageligt, at du blot skal indstille den temperatur du ønsker (især om natten) og så lade ovnen klare resten.

I forårssæsonen er et rigtigt fortelt en klar fordel, da det jo fordobler opholdsarealet. Et solsejl er ikke meget værd, når temperaturen er under 10 grader.

Gæstekabinen er vildt hyggelig, også selvom I ikke er så mange, at der er nogen der skal sove der.

.og se så at komme ud og prøv det !! Men start med at leje 🙂


Udgivet

i

af

Tags: