Camping La Valle i Normandiet

Camping La Valle, Frankrig

I samarbejde med Keycamp sendte vi Lars Jeppesen og familie en tur sydpå. Nærmere bestemt Camping La Valle i Normandiet, Frankrig. Her er familiens ferieberetning:

Køreturen
Med ingen erfaring i at holde bilferie i Sydeuropa, var det lidt en udfordring pludselig at få at vide at vi kunne komme til Normandiet i pinsen 2010, som testfamilie for KeyCamp.
Forventningsglæden var stor, ikke mindst hos børnene , Rasmus på 5 og Katrine på 4, som pludselig fik en uventet ferie.

Da opholdet på camping La Valle strakte sig henover pinsen, og turen skulle foregå i bil, blev vi hurtigt enige om at køre et par dage tidligere og selv sponsore et par dage ekstra i det nordlige Frankrig. Der blev taget kontakt til Key Camp, og lynhurtigt havde de arrangeret at vi kunne komme 2 dage tidligere på pladsen.

Bilen blev på afrejsedagen pakket og gjort klar til den klart længste køretur den indtil dato havde været på. Tiden i bilen på vej ned til Bremen, hvor der var planlagt en overnatning, da vi først kunne køre sidst på eftermiddagen, blev brugt på fællessang, bilbingo og gode film på dvdén. Der var rigeligt med koldt drikkevand, frugt og selvfølgelig lidt bolsjer og kiks.

Dagen efter afgang fra Danmark, ankom vil langt om længe til La Valle sidst på eftermiddagen. Alt var klart i informationen da vi ankom, og i løbet af 15 min havde vi fået nøgle og egen guide ned til vognen, som skulle være vores hjem de næste 6 dage. Ungerne var ovenud begejstret for den ”store hule”, men faren på 2 meter var knap så begejstret, da lofthøjden ikke var mere end ca 1.90., men bare ungerne er glade.

Campingpladsen
La Valle camping er en stor plads, men stemningen er alligevel rolig og afslappet, da publikum overvejende er familier som os uden det store behov for disco og karaoke. Derudover var der nærmest tomt på pladsen da vi jo ankom to dage før pinsen startede. Dette blev der dog hurtigt ændret på da pinsen startede, da adskillige franske familier rykkede ind i deres fastligger mobilhomes. Det gjorde det dog ikke mindre hyggeligt, da alle vi mødte var meget imødekommende og venlige.

Legepladserne som lå pænt fordelt rundt på pladsen, var efter børnenes mening rigtig sjove.

Poolområdet, som bestod af flere nivauer, dybder og aktiviteter, blev der tilbragt rigtig mange timer i sammen med børnene, og var helt i top, også hvad angik renlighed. Det var stort og rummeligt og plads til både vandlege og babysvømning. Et lile minus var at poolområdet først åbnede kl. 10 om formiddagen, da børnene allerede var i badetøjet og klar ca. 08.00.

I KeyCamps information på pladsen var der rigtig meget inspiration til forskellige seværdigheder, og serviceniveauet var helt i top.

Handlemuligheder på selve pladsen var dog ikke noget at råbe hurra for. Kiosken havde et yderst begrænset sortiment, så al indkøb skulle foretages i selve byområdet.

Det blev ikke til de store udflugter under ferien, da vejret var helt fantastisk med over 25 grader hver dag. Derfor blev det poolen der vandt stort set hver dag, men en enkelt dag blev dog brugt til en længere køretur langs kysten vestpå med kig på den flotte natur og en tur på stranden og selvfølgelig i vandet, hvilket var en meget kold fornøjelse.

En tur til normandiet kræver naturligvis et besøg på mindst et D-dags museeum, så der blev kørt til Juno og Omaha Beach og kigget på gammelt krigsmateriel, hvilket var et stort hit for specielt far og søn.

Alt i alt var det en fantastisk tur, og det er bestemt ikke sidste gang at ferien vil blive lagt i Frankrig.

Familien Jeppesen
Testfamilie for Sjovforbørn.dk
2010


Udgivet

i

af

Tags: