Camping Duinrell i Holland

Duinrell i Holland – Camping i forlystelsespark
Duinrell, Hollands kæmpestore forlystelsespark, er bestemt turen værd. Trods drillende vejrguder var der ikke et øjebliks kedsomhed i de fem dage, vi boede i parken. Til gengæld kan den syv timer lange tur være lidt lang for tre- til seksårige passagerer med lyst til lege- og badeland.

Duinrell er inddelt i tre områder, forlystelsesparken, ferieparken og det tropiske vandland Tiki Pool og derudover kan man vælte sig i diverse restauranter, sportsaktiviteter eller blot vælge ren og skær afslapning. Parken ligger seks timers kørsel fra den danske grænse, så vi besluttede os for at sætte vækkeuret tidligt, så vi var dernede midt på eftermiddagen og i god tid til at blive indlogeret i de hvide bungalows og en opdagelsestur rundt i parken og vandrutsjebanerne.

Guiderne fra Eurocamp, placeret først på højre hånd i camp’en, var hurtige til at udlevere nøgler og fortælle hvor vi skulle hen. De er i øvrigt på vagt hele dagen på Eurocamp’s kontor, og hurtige til at svare på spørgsmål og hjælpe med evt. småting i i din hytte.

Duingalows, som bungalowerne opfindsomt nok bliver kaldt, har fint plads til en familie på seks personer. Husene er indrettet med tre adskilte soverum, køkken-alrum, bad, toilet og en dejlig stor terrasse. De er alle placeret i tæt gåafstand fra forlystelsesparken, restauranterne og indkøbsmuligheder. Bungalowerne er indrettet, så ungerne kan lege ugeneret på græs arealerne og alligevel under opsyn, og når poderne først er lagt til ro, er der rig mulighed for at voksenhygge på terrassen eller i stuen.

Badelandet var overvældende, og især antallet og forskelligheden i pools og rutsjebanerne var imponerende og til stor glæde for vandhundene. (Dog er der begræsninger for dem under 120cm i banerne). Der er ni rutsjebaner i det hele og de rummer alle underholdningsværdi, fra tunnel og frit fald til at flyde på den dovne flod. Der er samtidigt i hverdagene, god plads og kort ventetid.

Når det bliver tid til at give badedragten en pause, er der dømt fri leg i forlystelsesparken. Her er der mulighed for at boltre sig i både, lokomotiver, slotte, rutchebaner og andre forlystelser, der får maven til fnise. Der er også det tredje alternativ, legepladsen, og der er rigelig stor og fyldt med nye og gamle legetøj’er til timers god og aktiv leg. Samtidigt er der plads til at voksne kan sidde omkring legepladsen med en kold sodavand og holde øje med ungerne, når lysten til en pause for de voksne melder sig.

Alt i alt kan Duinrell virkelig anbefales og er et super alternativ til diverse campingpladser rundt om i Nordeuropa, for også her kan campingvognen parkeres eller teltpløkkerne hamres i jorden. Når legen bliver for intens, er der hjælp at hente på den nærliggende strand, på et smut i den nærliggende hyggelige havneby Wassenaar, eller i Amsterdam 45 minutter væk.

Søren Steen Ellegaard
Testfamilie for Sjovforbørn.dk


Udgivet

i

af

Tags: