Bøsøre Strand Feriepark – Her starter eventyret

Bøsøre Strand Feriepark er en del af Elite Camp Danmark og kåret af en Norsk Avis som Scandinaviens bedste campingplads, så dette måtte da undersøges, og så var jeg helt klart også lidt nysgerrig på, hvad det eventyrlige bestod i. Nu er det jo oplagt så tæt på HC Andersens hjemsted at lade eventyr temaet tage over, og det må man også sige, at værtsparret på denne 5 stjernede campingplads har gjort.

Påsken 2012 viste sig heldigvis fra sin solrige side, da vi valgte at stikke næsen mod Fyn sidst i marts og besøge Bøsøre Strand Feriepark.

Bøsøre Strand Feriepark ligger på Østfyn mellem Nyborg og Svendborg helt nede ved Bøsøre Strand. Man mødes ved campingpladsens indgang af en flot allé med høje træer, hvorefter man kører ind til bygningerne fra en gammel Herregård. Selve receptionsbygningen, hvor også købmand, kro og vandland findes, er kun ti år gammelt, men bygget op omkring en herregårdsstil, som matcher de resterende bygninger. Der er rustikhed og hygge, når man træder ind i receptionen, og her mødes man samtidig af et utrolig serviceminded og venligt personale, som guider en på plads, og fortæller om de aktiviteter, som foregår i netop den periode, hvor man besøger pladsen.

Bredt aktivitetsprogram
Da vi var her i påsken og dagene op til påske, var der aktiviteter som rundbold, minigolfturnering for børnene, kræmmermarked, film i opholdsstuen, kørsel med pladsens gratis tog, spas i vandlandet, hypnoseshow, maling på æg samt påskefest og meget mere. Nu er det jo forskelligt, hvad man gerne vil, og hvor gamle ens børn er, men vores børn på 5 og 8 år var ret vilde med toget og jeg vil da også mene, at man som voksen skal unde sig selv den hyggelige tur, som det er.

Vandlandet
Vandlandet på campingpladsen er ikke det største, men til gengæld yderst rent og et must på en regnvejrsdag eller bare en lidt blæsende dag, hvor man trænger til lidt varme. Der er børnebassin med lille rutchebane, et større bassin med en stejl rutchebane for de mere vovede børn, som starter fra et mindre bassin lidt højere oppe samt to boblebade og en sauna alt sammen med udsigt til vandet. Udover dette er der stole og borde samt en lille ”bar” med mulighed for f.eks. at købe slush-ice. Et ganske hyggeligt vandland igen med temaet eventyr, og således sidder f.eks. en hund med øjne så store som the-kopper oppe ved børnebassinet og tager imod de små. Der er omklædning, bad samt skabe (mod betaling) ved vandlandet, og der var ingen tvivl om, at vores børn morede sig gevaldigt, da de fik lov at boldtre sig i det 28 gr. varme vand.
Bøsøre Strand Feriepark ligger som navnet siger ud mod stranden en lidt stenet strand, men med badebroer nogle steder, så der er mulighed for en dukkert med udsigt til Storebæltsbroen på de varme sommerdage.

Masser af aktivitetsmuligheder
Udover vandlandet er der på pladsen et mindre indendørs opholdsrum for de 0-6 årige, ligesom der er et hyggerum med fjernsyn, hvor der indimellem vises film. Der er et rum med playstation, og der er flere legepladser fordelt på campingpladsen. Den største er ved hovedbygningen og har et stort klatretårn med diverse hængebroer, rutchebaner og huler hvor man bl.a. møder soldaten fra Fyrtøjet. Her er også hoppepude og balancerør. På den anden side af vejen er der en mindre trampolin samt legeredskaber i plads med klatremuligheder og rutchebane. Her findes også kaninfolden, hvor børnene hver dag kl. 10 kan være med til at fodre kaninerne.

Et par andre steder på campingpladsen er der ligeledes to legepladser, hvor man finder f.eks. finder balancebomme, redegynge, alm. gynger, klatremuligheder og sandkasser.

Ved siden af den store legeplads findes en minigolfbane, hvor flere af eventyrfigurerne ses, og man fornemmer også her klart inspirationen fra HC Andersens eventyr. Det er ikke nogen stor minigolfbane, men ganske passende til mindre børn, som hurtigt får lyst til noget andet, når man først er kommet i gang.

Oppe ved hovedbygningen finder man ligeledes et stort udendørs legeområde med f.eks. skak, lille bowlingbane, mikado, kryds og tværs og mange andre sjove udendørs spil. Derudover er der flere bænke, borde samt lækroge, så man har rig mulighed for at sidde og slappe af i solen, hvis man blot ønsker at se børnene udfolde sig.

Der er også mulighed for leje af mooncars på campingpladsen, så børnene kan cykle lidt rundt og se pladsen. Vores børn lejede en sådan i en time for 40 kr., og de var godt givet ud, da børnene morede sig gevaldigt, og selv jeg fik en tur.

Flotte servicebygninger
Servicebygningerne er et kapitel for sig selv. Der er i en af de gamle bygninger ved hovedbygningen og den store legeplads, lavet toiletter, som er rigtig flotte med både familierum, baderum samt puslerum, ja sågar hundebad er der ved denne bygning. Længere nede på pladsen findes en større bygning med en række familierum samt separate herre/dame toiletter med bad, rum med håndvaske, plads med hårtørrer osv. En utrolig flot og renlig bygning, som ser meget ny og tiltalende ud. Bestemt et stort plus og en super god standard, som mange andre campingpladser ikke lever op til. I enden af denne bygning findes også køkkenfaciliteter med mulighed for at bruge både mikroovn, alm. ovn samt opvaskemaskine og komfur. Der er naturligvis også både vaskemaskine og tørretumbler på pladsen mod betaling, men det bruger vi dog selv meget sjældent.

Køb af eksklusiv pakke
Når man besøger Bøsøre Strand Feriepark har man mulighed for at tilkøbe deres eksklusiv pakke før ankomst. Dette giver gratis adgang til vandland, ligesom brusebad i almindelighed er gratis. Derudover er der slush ice til børnene, når man besøger vandlandet, og så er der en middag på Eventyrkroen incl. drikkevarer ad libitum samt en aften med enten take-away pizza eller grillbakke med lækkert kød.

Middagen på kroen nydes fra buffet med alt lige fra kartofler, forskelligt kød samt salatbar og andre lækre ting som tzasiki, gulerodsdressing og forskelligt brød hertil nydes husets vin, øl eller sodavand og er man familiens mindste og ikke lige bryder sig om brus, er der så men også juice på programmet. Et virkelig hyggeligt sted, hvor kokken byder velkommen og personalet igen er utrolig venlige.

Har man ikke købt eksklusiv pakken kan man stadig købe mad på kroen, ligesom der er mulighed for take-away i form af enten pizza eller forskellig fast food. Der er i købmanden også mulighed for køb af friskbagt morgenbrød, is, dagligvarer og en masse andre ting faktisk en ganske velassorteret købmand i forhold til pladsens størrelse.

Har man ikke selv campingvogn, er der på Bøsøre Strand Feriepark også mulighed for leje af både hytter og campingvogne se mere om priser på www.bosore.dk

Seværdigheder i området
Besøger man campingpladsen har man et perfekt udgangspunkt for forskellige familieudflugter. Som det kan ses herunder er der mange spændende steder indenfor en halv times kørsel. Her kan bl.a. anbefales:
•Fjord og Bælt i Kerteminde ca halv times kørsel
•Løvens Hule indendørs legeland i Odense ca. halv times kørsel
•Gorilla Park i Svendborg (skov med tarzanbaner) ca. halv times kørsel (Læs artikel)
•Egeskov slot, ca. halv times kørsel (www.egeskov.dk)
•Odense Zoo, ca. halv times kørsel (www.odensezoo.dk)
•Danmarks Jernbanemuseum, ca. halv times kørsel (Læs artikel)
•Valdemar Slot på Tåsinge, ca. halv times kørsel (www.valdemarslot.dk)
•Nyborg Slot, ca. halv times kørsel (www.nyborgslot.dk)
•HC. Andersens Hus, Odense, ca. halv times kørsel (http://museum.odense.dk)

Derudover byder Odense jo på både Rosengårdscentret og gågaden, ligesom både Nyborg og Svendborg har en hyggelig gågade med forskellige butikker.

Bøsøre Strand Feriepark er en meget hyggelig og velorganiseret campingplads, som vi uden tvivl vil komme til at besøge igen.

Beliggenhed:

Servicebygninger:

Aktiviteter:

En utrolig dejlig campingplads med et hav af muligheder for børn. Dejlig beliggenhed, som kun mangler den sidste stjerne pga. afstanden til by. Perfekt udgangspunkt for mange af de fynske seværdigheder. Kan varmt anbefales.

April 2012
Helle Hansen
Sjov for Børn


Udgivet

i

af

Tags: