Berlin – Helt bestemt et hit for børnefamilier

Når talen falder på byferie med børn, er der bare nogle byer, der er bedre egnet end andre. Og her ligger Berlin helt i top. Og ikke fordi byen KUN er til børn Nej Berlin har plads til ALLE. Masser af sjove familie-oplevelser, hyggelig bystemning uden at være for voldsom og mange små åndehuller til de yngste.

Vi besøgte Berlin i uge 28 og var så heldige at kunne låne en lejlighed i skønne Prenzlauer Berg, som er det helt rigtige område at bo i, når man har børn med. Det er et roligt område med skønne bredde gader med masser af grønt, og her er virkelig mange legepladser, boldbaner mm.

Selvom vi mødte mange turister i Berlin, var det slet ikke overrendt, så tidspunktet var rigtig godt. Der er mange overnatningsmuligheder i Berlin lige fra Hotel til private lejligheder, hvor man har mulighed for selv at lave mad og måske i højere grad føle sig som en Berliner.

Der er utrolig mange oplevelser, der ligger og venter på jer i Berlin. Her får du lige vores tips til Berlin:

Berlin Zoo og Akvarium – http://www.zoo-berlin.de/
Zoologisk have i Berlin er ikke bare stor Den er kæmpestor ! Hvis I har god tid, så sæt det meste af en dag af til oplevelsen. Haven byder på rigtig mange forskellige dyrearter. Det er faktisk en af de zoologiske haver, der har det bredeste udvalg. Og selvom vi efterhånden har set mange zoos, så mødte vi her flere dyrearter, vi aldrig har stødt på før.

På en varm sommerdag er der rigtig fin skygge i haven. Og der er dejlig meget udenomsplads, så der er plads til mange mennesker på en gang.

Akvariet i Zoo kan tilkøbes, men man kan også fint klare sig uden. Selvom det er hyggeligt, så er det ikke noget unikt, og da det i forvejen tager ret lang tid at se hele Zoo, så kan man overveje at springe akvariet over.

Legoland Discovery Center – http://www.legolanddiscoverycentre.de/berlin/en/
Nej, der ligger ikke et Legoland i Berlin ! Men der ligger en lille ”teaser” med brudstykker af det rigtige Legoland. For de større børn er der ikke så meget at komme efter, men har man yngre børn 2-7 år med til Berlin, så kig forbi Discovery Center.

Det første man møder er et miniland ligesom i Danmarks Legoland. Her er det dog naturligvis Berlins store bygningsværker der er i centrum. Man kan bl.a. se en model af Brandenburger Tor og muren, der væltes af en flok lego-mænd.

Men også Starwars er flot repræsenteret i Legoland Discovery Center. Og både Berlin og Starwars skiftede mellem dagslys og nat, hvilket lige tilføjede begge en ekstra dimension.

Udover miniland var der en biograf, hvor man se de sjove 4D film, vi kender fra Legoland. Her var også en miniforlystelse samt et område, hvor man selv kan sidde og bygge med Legoklodser. Derudover var der et par små ekstra forlystelser, som dog mest appelerer til de yngste.

Regn med at tilbringe en time eller to på stedet.

Olympia Stadion – http://www.olympiastadion-berlin.de/
Har man en eller to fodboldinteresserede i familien, kan et besøg på det olympiske stadion være et hit. Stadionnet var et prestigeprojekt for nazisterne og blev brugt til de olympiske lege i 1936. Man kan vælge imellem en simpel entrebillet og en decideret rundvisning på området.

Det er muligt at tage U-bahn direkte til Olympia Stadion.

Er du eller dine børn ikke fodboldinteresserede, så kan stedet ikke anbefales til børn.

Check Point Charlie Museum – http://www.mauermuseum.de/
Berlin-muren og 2. verdenskrig er så stor en del af Berlin, at det er svært at komme udenom. Vi forberedte vores børn på 7, 10 og 12 år på den korte version af historien, og vi syntes også at de skulle forbi museet og mærke noget af historien.

Museet er dog helt sikkert for voksne, så regn ikke med at dine børn går derfra med ret mange nye oplevelser. Men vores børn fik en bedre fornemmelse af murens betydning, da de så de forskellige effekter, der var anvendt i forbindelse med flugtforsøg over muren.

F.eks. kan man se flere biler, der blev ombygget så de kunne rumme en ekstra person, og 2 kuffeter, der på samme måde kunne rumme et menneske. Der var også mange store billeder, der med vores hjælp kunne bruges til at formidle historie med.

Men regn ikke med at børnene kan holde til mere end en times tid her.

Berlin FernseeTurm – http://www.tv-turm.de/
Da kommunisterne regerede i ØstBerlin blev det 368 meter høje TV-tårn bygget som et bevis på at de altså også kunne være med i Øst. Og ja, tårnet er virkelig flot. Jeg besøgte tårnet første gang i 1989 inden murens fald, og vi syntes at det ville være en stor oplevelse også for børnene at komme en tur op.

Man skal regne med lidt ventetid fra man køber sin billet til man kommer op i tårnet. Vi ventede lige knap en time, før vi blev kaldt frem og vi kom ind i elevatoren, der kører 200 meter op på 40 sekunder.

Når man kommer op, er der en mageløs udsigt over Berlin, hvor man hurtigt kan genkende de fleste af Berlins vartegn og bygninger. Der er mulighed for at købe forfriskninger, og et par trappetrin længere oppe kan man også reservere bord og indtage en middag, mens man nyder udsigten.

Det er ikke billigt at komme op i tårnet, men det kan absolut anbefales.

Andre sjove oplevelser i Berlin:
Berlins tekniske museum – http://www.sdtb.de
Madame Tassauds voksmuseum – http://www.madametussauds.com/
Tropical Island 60 km syd for byen – http://www.tropical-islands.de/
Mindesmærket for jøderne dræbt af nazisterne (et sted hvor man kan stoppe op og snakke om krigen) – https://www.holocaust-denkmal-berlin.de/

Praktisk i Berlin
Den kollektive traffik kører helt upåklageligt i Berlin. Det er supernemt at komme rundt, hvis man køber et såkaldt ”Berlin Welcomecard”, som giver fri kørsel i den kollektive traffik. Derudover giver kortet gode rabatter i langt de fleste attraktioner i Berlin, således også i Zoo, Legoland Discovery Center, TV-tårnet, stadion og Checkpoint Charlie.

Se mere om kortet her: http://www.visitberlin.de/en/welcomecard

Tur Retur
Vi kommer igen !! Det er en fantastisk by med en dejlig afslappet stemning. Og vi har ikke engang oplevet en brøkdel af Berlin endnu. På godt gensyn Berlin, og til jer andre: Se at komme afsted

Mette Juhl
Sjovforbørn.dk
2013

Din kommentar til artiklen?

Har du en kommentar eller en god ide, du har lyst til at dele med andre?

Navn:

Din kommentar:

Informationer

Ekstra

Læs også mere her:


Udgivet

i

af

Tags: