All Inclusive ferier

Kender du det, at man besøger en forlystelsespark og tror at nu har man betalt for alle forlystelser, så er der lige en elefant, der koster ekstra og som børnene ihvertfald skal prøve, eller et ekstra show, som lige vil fuldende udflugten. Man bliver mere og mere irritabel, jo flere ekstra penge, man kommer af med, og stemningen bliver dårligere.

All inclusive er et koncept, der virkelig breder sig i øjeblikket. Langt de fleste rejseselskaber har en samling af hoteller, der tilbyder det. Men der er naturligvis både fordele og ulemper ved at betale alt hjemmefra.

Hvad er all inclusive?
Det varierer naturligvis en smule fra hotel til hotel, men princippet er, at man på hele ferien ikke skal købe mad og drikkevarer. Er man sulten skal man ikke først til at finde pengene frem, og børnene kan frit gå ind og få en sodavand, hvis det bliver for varmt. Nogle steder betyder all inclusive også, at alle aktiviteter på hotellet er inklusiv i prisen.

Med all inclusive konceptet er man helt fri for penge-ærgrelser. Man skal ikke vurdere en ekstra gang, om lille Peter nu også kan drikke en hel sodavand,
eller om han måske kan vente, til man kan få lidt vand på værelset. Så alene det sparrede stress, er det hele værd.

Ulemper?
Men ulempen ved all inclusive er også, at man stavnsbinder sig lidt til feriehotellet. Naturligvis kan man gå ud og spise på en lokal restaurant en aften eller to, men så går fidusen lidt af det, så har man lyst til at prøve noget nyt hver aften, så er det nok ikke all inclusive man skal vælge.

Det er også lidt ærgeligt at have betalt for all inclusive hjemmefra, for blot at konstatere på feriestedet, at restauranten simpelthen er elendig. Husk generelt, at standarden på all inclusive følger hotellets standard.

Gode råd
Undersøg altid grundigt hjemmefra, hvad der er inklusiv i pakken.
– Hvor længe om aftenen er der gratis drikkevarer?
– Er børnenes trang til is også dækket ind?
– Er der nogle drikkevarer, der ikke er inklusiv?
– Hvad er der af restauranter og snackbars på stedet?
– Dækker prisen også aktiviteter på hotellet?

Hvad sparer vi?
Lommepenge på feriestedet udgør en ikke uvæsentlig del af feriebudgettet, så tager man samtlige måltider og drikkevarer (næsten) på hotellet, så er der mange penge at spare. Priserne på all inclusive er også faldet meget siden starten, så det kan godt betale sig at undersøge nærmere.


Udgivet

i

af

Tags: