5 fede ideer til sommerhusferien

5 fede ideer til sommerhusferien
Trænger ungerne og du til et par sjove ideer i ferien? – så er du landet det rigtige sted! Og sidder du i parken eller ude i haven, så kan du nemt være med alligevel.

1. Tingfinderleg

Det skal du bruge:
Det du finder i skoven.
Grene til at indramme tingfindermuseet

Sådan gør du:
Start med at finde en plan flade på jorden hvor tingfindermuseet skal ligge. Find tynde grene til at ”tegne” en firkant, herefter inddeles firkanten i endnu mindre firkanter med flere grene.

Gå på jagt med ungerne i skoven og saml alle de sjove, fine, mærkelige naturlige og unaturlige ting, som skoven gemmer på.

Så skal sagerne udstilles. Læg det hele vilkårligt i de små firkanter, eller lav små systemer naturlige ting i en stor firkant, unaturlige ting i en anden firkant, eller lav hver jeres lille museum og gå på besøg i hinandens.

Hvis du ikke har..
Har du ikke lige en skov til rådighed, så kan parken, haven eller Vesterbrogade også sagtens bruges.

I stedet for grene til indramningen kan du lave en indramning af små sten, blomster, sugerør, blade eller en lille jordhøj. Du kan selvfølgelig også tage udstillingen med hjem og putte tingene i små glas med låg og stille dem i vindueskarmen eller på en hylde.

2. Sej båd

Det skal du bruge:
2 halvliters plastflasker
Frugtbakke, grøntsagsbakke eller lignende.
En knap
Et par skruelåg
To plastikkrus
Limpistol
Snor/bånd
Diverse smådimser
Din yndlingsbamse

Sådan gør du:
Når du har alle tingene klar, så tænder du for limpistolen. Lim flaskerne fast på siderne af bakken. Herefter skal der bare dimses løs med sjove ting, der gør din båd megasej, megadullet eller megasjov.

Husk at hjælpe ungerne med limpistolen, da det gør ondt hvis den varme lim rammer huden. Når båden er pimpet færdig, og yndlingsbamsen er placeret ved roret, så binder man et langt bånd fast foran på båden, og så er det bare afsted til nærmeste sø eller hav.

Hvis du ikke har…
Halvliters plastflasker så snup et par halvandenliters så får du en ordentlig båd!

Alt hvad jeg har brugt – udover plastflaskerne – kan skiftes ud med det, du har, eller det som du har lyst til at bruge. Slip ideerne løs og gi´den supermeget gas!

3. Kram et træ

Det skal du bruge:
Masser af træer i forskellige former og størrelser
Et tørklæde
Nogle dejlige unger

Sådan gør du:
Udvælg et barn som skal have bind for øjnene. Før barnet lidt rundt omkring og derefter hen til et udvalgt træ, som barnet skal røre og føle på, indtil hun synes, at hun kender træet. Herefter føres hun tilbage til udgangspunktet og får bindet af. Nu skal hun selv finde tilbage til sit træ ved at føle sig frem.

Hvis du ikke har…
Mangler du træer, så kan legen også leges med ting fra ungernes værelse eller køkkenet eller noget helt tredje som du finder på.

4. Skriv med sten

Det skal du bruge:
En bunke sten gerne flade
Poscatuscher eller maling

Sådan gør du:
Find en masse sten på stranden eller i skoven og skriv ord, bogstaver, tegn eller tal på dem.

Her er både øvelse til nybegyndere ud i skrivekunsten og til de mere øvede, alt efter om I vælger bogstaver eller ord. Så er det bare om at komme i gang med at skrive og sammensætte sjove, fjollede og opfindsomme sætninger. Og enhver voksen med en lille lærer i maven kan jo glæde sig over, at der i denne leg er bogstavelig lærdom!

Hvis du ikke har…
Poscatuscher er klart det lækreste og letteste at bruge, men har du ikke lige dem liggende i skuffen eller planer om at investere i nogen (hvilket jeg varmt kan anbefale) så kan du bruge maling eller til nød farveblyanter.

Mangler du sten, så brug skaller, muslinger, blade, træstykker eller papir.

5. Stranddyr

Det skal du bruge:
Skaller, muslinger, sten, tang, krabbeklør
Limpistol

Sådan gør du:
Saml ting og sager fra strandbredden i en spand eller lignende. Når I kommer hjem, tænder du for limpistolen og smider strandfundene på bordet. Nu gælder det om at lave det vildeste, skøreste og sjoveste fantasidyr af sten, skaller og tang. Start med at finde en egnet krop, herpå limer du hoved, ben, horn, hale og ører på.

Hvis du ikke har …
Har du ingen strand i nærheden, så brug det aflagte legetøj eller ting fra køkkenskufferne eller badeværelset i stedet. Skil det hele ad og saml det på ny, i skøre varianter af dyr og andre underlige væsener.

Rigtig god fornøjelse !!

Sille Kongstad
Sjovforbørn.dk
16. juli 2009


Udgivet

i

af

Tags: